AcasăSPORTPlatini vrea eliminari de 10 minute in locul cartonaselor galbene

Platini vrea eliminari de 10 minute in locul cartonaselor galbene

Michel Platini, un presedinte euforic

Presedintele UEFA, Michel Platini, a declarat intr-un interviu acordat cotidianului ”As” ca ar vrea ca in fotbal cartonasele galbene sa fie inlocuite cu eliminari temporare.

Michel Platini, un presedinte euforic

„As schimba sistemul de avertismente, al cartonaselor. As proceda ca in rugby, i-as sanctiona pe cei vinovati cu o eliminare de 10 sau 15 minute. Astfel, echipa adversa ar fi cea care ar profita imediat. In sistemul cu cartonase are de castigat urmatoarea adversara din calendar”, a spus Platini. Conform regulamentului actual, acumularea de cartonase galbene duce la suspendare. Astfel, in Liga Campionilor, doua cartonase galbene primite in faza grupelor atrag suspendarea pentru un meci. „Este o idee. Acum trebuie sa fie analizata pentru a vedea daca este cu adevarat buna pentru fotbal”, a precizat Michel Platini.

Pe de alta parte, francezul a mentionat ca, in opinia sa, castigatoarele cupelor nationale trebuie sa participe in Liga Campionilor: „Sunt de acord cu aceasta propunere, pe care am dezbatut-o deseori. Insa, atunci cand vine momentul votului, tarile care nu vor sa cedeze un loc castigatoarei cupei nationale sunt majoritare. Unele nici macar nu au cupa nationala. UEFA este democratica si votul este clar”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger