AcasăSPORTPlatini, interzis la sefia FIFA

Platini, interzis la sefia FIFA

Blatter si Platini au facut impreuna numai afaceri de succes

Candidatura lui Michel Platini la presedintia FIFA a fost respinsa de Comisia Electorala a forului suprem in fotbalul mondial. Totusi, se pare ca va exista o reexaminare a dosarului in luna ianuarie, atunci cand expira suspendarea de 90 de zile a sefului UEFA.

Blatter si Platini au facut impreuna numai afaceri de succes

Dupa ce justitia elvetiana a deschis o ancheta cu privire la cele 2 milioane de euro primite de Michel Platini de la Sepp Blatter, Comisia de Etica a FIFA l-a suspendat pe francez timp de 90 de zile din orice activitate legata de fotbal. Cum era de asteptat, candidatura lui Platini nu a fost luata in calcul de Comisia Electorala a FIFA. Astfel, au primit unda verde sa candideze la alegerile din primavara urmatorii: Ali bin al-Hussein, Jerome Champagne, Gianni Infantino, Salman bin Ebrahim al-Khalifa si Tokyo Sexwale.
FIFA se confrunta cu un mare scandal de coruptie, dupa ce justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane (printre care doi vicepresedinti si sapte membri ai Comitetului Executiv) pentru luare de mita si primirea de alte foloase. Ancheta vizeaza perioada 1990-2015, timp in care s-au dat spagi de 150 de milioane de dolari. In urma acestui scandal, Blatter a anuntat ca demisioneaza din functia de presedinte al FIFA, pe 26 februarie urmand a avea loc noi alegeri.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger