AcasăRecomandariPlatini, impins de FBI la sefia FIFA!

Platini, impins de FBI la sefia FIFA!

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, este vizat de o ancheta a justitiei americane in cadrul scandalului de coruptie care afecteaza instanta fotbaluilui mondial, scrie presa americana.

Blatter pleaca, Platini ramane sa conduca FIFA

Publicatia „New York Times” sustine ca Blatter „a incercat de cateva zile sa se distanteze de scandal”, dar autoritatile spera sa obtina cooperarea unor responsabili FIFA inculpati pentru coruptie. De asemenea, ABC News sustine ca o ancheta FBI il vizeaza direct pe Blatter, citand surse anonime din cadrul Biroului Federal de Investigatii.
In conditiile in care
Joseph Blatter a demisionat, un Congres Exceptional al FIFA va avea loc in perioada urmatoare pentru desemnarea succesorului. In clipa de fata, marele favorit este Michel Platini, desi francezul inca nu si-a anuntat intentia de a candida. Despre retragerea elvetianului, Platini a spus ca vine un pic cam tarziu. „I-am cerut lui Blatter o intalnire fata in fata si i-am zis: «Uite ce e, Sepp, noi am inceput la FIFA in 1998 si, pentru viitorul FIFA, sunt aici sa te rog sa demisionezi». Am vorbit cu el ca si cu un prieten, dar mi-a raspuns ca e prea tarziu. O mare, mare majoritate europeana nu-l mai dorea. Lumea s-a saturat, nu mai vroia acest presedinte. Cred ca e decizia corecta din partea lui Sepp si cred ca trebuie sa privim spre viitor”, a spus Platini. Despre posibilitatea de a conduce FIFA, actualul sef al UEFA s-a ferit sa vorbeasca deschis: „Eu sunt mereu aici pentru a servi fotbalul si cred ca asta e cel mai important lucru. Sunt la dispozitia federatiilor nationale. Nu vreau sa fiu unul care loveste o persoana cazuta la pamant. Pana la urma, eu imi fac doar datoria fata de federatiile nationale”.

„Nasu’” Sandu il apara pe Blatter

Mircea Sandu (foto), fostul presedinte al FRF, a declarat ca nu este surprins de decizia lui Blatter de a demisiona: „Retragerea lui nu ma surprinde! Eu am prevazut, insa, un termen de un an in care va face acest lucru. Blatter este un om de o inteligenta extraordinara, nu intamplator a fost atatia ani secretar general FIFA. Din cate il cunosc eu, cred ca Blatter a stiut sa se protejeze. El are o diplomatie formidabila, nu a obtinut avantaje financiare. Avea venituri pentru ca a facut foarte multi bani la FIFA, au fost proiectele lui, cu echipa lui. Cred ca avea cel putin 10 milioane de euro pe an”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger