AcasăSPORTPlatini: „Nu am facut nimic gresit, altfel eram acum in Siberia”

Platini: „Nu am facut nimic gresit, altfel eram acum in Siberia”

Platini se jura ca nu fura, desi a fost prins cu aproape doua milioane de euro in cont

Francezul Michel Platini, presedintele suspendat al UEFA, s-a prezentat ieri in fata Comisiei de Recurs a FIFA, la Zurich, pentru a contesta excluderea sa din fotbal pe o perioada de opt ani.

Platini se jura ca nu fura, desi a fost prins cu aproape doua milioane de euro in cont

Fostul capitan al reprezentativei Frantei a parcurs pe jos ultimii 100 de metri inainte de a a intra in sediul FIFA, schimband cateva cuvinte cu zecile de ziaristi prezenti. „Nu ma lupt pentru viitorul meu, ci impotriva nedreptatii. N-am ce sa-mi reprosez deoarece nu am facut nimic gresit. Daca as fi avut ceva sa-mi reprosez, acum eram in Siberia, pentru a ma ascunde de rusine”, a declarat Platini, triplu castigator al Balonului de Aur (1983, 1984, 1985). Audierea lui Platini va fi urmata, azi, de cea a elvetianului Joseph Blatter, presedintele demisionar al FIFA, lovit de aceeasi sanctiune. Cele doua audieri au loc in plina campania electorala pentru alegerea viitorul conducator al instantei supreme a fotbalului mondial, prevazute pe 26 februarie, la Zurich.
Platini si Blatter, pana acum cele mai puternice personaje din fotbalul mondial, au cazut din cauza unei plati controversate de 1,8 milioane euro facuta de elvetian in contul francezului, in 2011, pentru o munca de consilier efectuata de Platini intre 1999 si 2002, dar fara contract scris. Juristii FIFA ii considera vinovati de „abuz de pozitie”, „conflict de interese” si „gestiune defectuoasa”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger