AcasăSPORTPlanul B pentru Bute: Posibil meci cu Edwin Rodriguez

Planul B pentru Bute: Posibil meci cu Edwin Rodriguez

Bute vrea sa recupereze centura IBF de la Froch

Lucian Bute vrea sa revina, anul viitor, in calcule pentru un meci de titlu mondial, astfel ca pugilistul roman isi doreste, pentru luna martie, un duel cat se poate de tare.

Bute vrea sa recupereze centura IBF de la Froch

Pugilistul de la Interbox va sustine primul meci din 2013 tot „acasa”, in Bell Center, din Montreal, insa ramane de vazut numele adversarului. La 32 de ani, si dupa aproape un deceniu de box profesionist, Lucian Bute stie ca nu mai are timp de pierdut daca vrea sa revina in top, astfel ca romanul este gata sa urce in ring cu oricare dintre superpugilistii momentului.

Rodriguez nu a avut niciun meci de 12 reprize

Ideal ar fi sa se desfasoare mult asteptatul retur cu britanicul Carl Froch, cu centura de campion IBF de la supermijlocie pe masa, dar pentru ca aceste meci sa se dispute chiar in luna martie mai sunt detalii de pus la punct. Canadienii de la Interbox, clubul de care apartine Bute, i-au asigurat acestuia si un plan B, in cazul in care disputa cu Froch trebuie amanata sau chiar anulata. Astfel, Lucian si-ar putea masura fortele cu dominicanul Edwin „La Bomba” Rodriguez.

In varsta de 27 de ani, Rodriguez ar fi un adversar cat se poate de tare pentru Bute in conditiile in care dominicanul ocupa locul 3 in ierarhia WBC de la supermijlocie si locul 4 in clasamentul IBF, acelasi in care Lucian se afla momentan pe pozitia a cincea. In plus, „La Bomba” are si un palmares impresionant, 22 de victorii din tot atatea meciuri (15 succese obtinute prin knock-out), doar ca dominicanul este mai putin experimentat decat Bute, cei mai importanti adversari ai lui de pana acum fiind Don George, Will Rosinsky sau Aaron Pryor Jr.

author avatar
Cristi Ionita
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger