AcasăSPORTPiturca vrea un atac “astral” pentru Euro 2016

Piturca vrea un atac “astral” pentru Euro 2016

Victor Piturca este dispus sa-si incerce norocul, din 2016, in fotbalul arab

Antrenorul nationalei de fotbal a Romaniei stie ca isi joaca ultima carte, din postura de selectioner, si vrea sa-si surprinda adversarii in preliminariile pentru Euro 2016.

Victor Piturca este dispus sa-si incerce norocul, din 2016, in fotbalul arab
Budescu este considerat unul dintre cei mai talentati fotbalisti din Liga I (sursa foto dolce-sport.ro)
De opt ani pe “plaiuri mioritice”, Fatai si-a manifestat deseori dorinta de a evolua pentru nationala Romaniei

In incercarea de a accede la un turneu final dupa o pauza de 16 ani, “tricolorii” vor debuta in preliminariile pentru Euro 2016 pe 7 septembrie, urmand sa dea piept cu Grecia, in deplasare. Iar selectionerul Victor Piturca vrea sa joace “cu cartile pe fata”. Spre deosebire de campaniile precedente, “tricolorii” vor miza pe un sistem ultra-ofensiv, cu doi atacanti de meserie si doi sau chiar trei mijlocasi ofensivi. Marea surpriza o reprezinta formula pe care tehnicianul si-a propus sa o foloseasca in avanposturi. Cum Bogdan Stancu este departe de forma ideala, Ciprian Marica inca nu a apucat sa debuteze pentru o echipa obscura precum Konyaspor, iar situatia lui Raul Rusescu este departe de a se limpezi, Piturca este tot mai convins ca ar trebui sa mizeze pe perechea de atacanti ai Astrei, Constantin Budescu – Kehinde Fatai. Informatia a fost confirmata de Ioan Niculae, patronul giurgiuvenilor, care a precizat ca oamenii lui Piturca au ramas placut impresionati de travaliul pe care l-a aratat Budescu la ultimele meciuri. In plus, naturalizarea lui Fatai este o chestiune de zile, iar fotbalistul de origine nigeriana este un jucator de gura portii, pe placul selectionerului. Cele doua varfuri ar urma sa fie sustinute de un mijlocas ofensiv, cel mai probabil Alexandru Maxim, in conditiile in care jucatorul lui VFB Stuttgart inscrie gol dupa gol in partidele de verificare. Restul liniei mediene ar urma sa fie alimentata cu jucatori veniti pe filiera Steaua, respectiv Chipciu, Adi Popa si Cristi Tanase, pentru mijlocasii laterali, si Bourceanu si/sau Pintilii la nivel de inchidere.

Pariu pe pustii din defensiva

O alta mare surpriza pregatita de Victor Piturca ar urma sa apara la nivel de defensiva, acolo unde selectionerul vrea sa mizeze tot mai mult pe tineri. Pustii Constantin Nica (21 de ani) si Cristian Manea (17 ani) se bat pentru postul de fundas dreapta, in conditiile in care Alexandru Matel nu prinde lotul la Astra Giurgiu. Lui Steliano Filip (20 de ani) ar urma sa i se acorde mai multe sanse in dauna lui Razvan Rat la nivel de fundas stanga. Nu in ultimul rand, in centrul defensivei, langa eternul Vlad Chiriches, ar putea fi promovat Mihai Balasa, pustiul de 19 ani care a jucat pentru AS Roma in amicalul cu Manchester United. Mai ales in conditiile in care Florin Gardos are probleme medicale. Ciprian Tatarusanu este favoritul selectionerului pentru postul de portar, chiar daca Silviu Lung Jr. este titular de drept la Astra Giurgiu, iar Costel Pantilimon ar putea prinde mai multe meciuri odata cu transferul de la Manchester City la Sunderland. Astfel, echipa Romaniei pentru Euro 2016 ar putea arata astfel: Tatarusanu – Nica (Manea), Chiriches, Gardos (Balasa), Rat (Filip) – Chipciu, Bourceanu (Pintilii), Maxim, Cristi Tanase – Fatai, Budescu.

author avatar
Cristi Ionita
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger