AcasăSPORTPITURCA RELOADED

PITURCA RELOADED

A treia descalecare pe banca tehnica a nationalei

Victor Piturca este la al treilea mandat de selectioner, in precedentele reusind de fiecare data sa califice nationala la turneul final

Inlocuitorul lui Lucescu jr. este Victor Piturca, antrenorul de numele caruia se leaga ultimele „performante” ale tricolorilor: calificari la Euro 2000 si Euro 2008. Noul selectioner a anuntat prima masura: il da afara pe Iovan!

Incertitudinea de la nivelul bancii tehnice a luat sfarsit: Victor Piturca este selectioner, teoretic, pana in 2016. Obiectivul este clar: calificarea la turneul final al Campionatului European din Franta. Pana atunci, orice eventuala performanta va fi considerata „bonus”, conform spuselor presedintelui Mircea Sandu.

Iovan, decapitat in 3 secunde

La intalnirea de ieri, de la Casa Fotbalului, dintre Mircea Sandu si Victor Piturca a fost invitat sa participe si Stefan Iovan. Subiect delicat, dupa ce „Motatei” l-a tradus pe Piti cu Razvan Lucescu, „Nasu'” Sandu a sperat ca-l va indupleca pe antrenor sa ierte tradarea celui care i-a fost capitan la Sevilla, pe 7 mai 1986. Degeaba, Piturca nici n-a vrut sa auda, iar primul anunt facut la iesirea de la negocieri a vizat tocmai subiectul „Iovan”: „Nu va mai fi colaboratorul meu, maine anunt staff-ul tehnic”!

Obiectiv: Euro 2016

Ajuns pe banca „nationalei” desi acum doua saptamani era a 3-a varianta pe lista „Nasului”, Victor Piturca a primit o pleasca de contract din partea presedintelui Federatiei: salariu anual de 400.000 de euro, valabilitate cinci ani, niciun obiectiv impus in primii patru ani de mandat! Linie se va trage abia dupa incheierea preliminariilor pentru turneul final al Euro 2016, cand Piturca trebuie sa duca echipa in Franta. Anuntul oficial si semnarea documentelor vor avea loc astazi, intr-o conferinta de presa organizata la Casa Fotbalului.

Atentie la relatia cu presa!

O problema serioasa a noului selectioner este legata de relatia acestuia cu presa. Mai mereu incruntat si banuitor la adresa jurnalistilor, Piturca risca sa transforme din nou echipa nationala intr-o „afacere personala”, la fel cum s-a intamplat in recentul mandat. Cu toate ca s-a mai schimbat fata de momentul 2008, Piturca ar face bine sa mai lase din orgoliu si sa cultive o relatie deschisa cu mass-media.

DECLARATIE

„In principiu, am acceptat functia de selectioner. Mi-am dorit sa revin la echipa nationala”

Victor Piturca

author avatar
Laurentiu Teodorescu
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger