AcasăSPORTPiturca pleaca la Al Ittihad. Boloni, favorit sa preia nationala!

Piturca pleaca la Al Ittihad. Boloni, favorit sa preia nationala!

Victor Piturca, selectionerul Romaniei, a semnat cu formatia araba Al Ittihad si va parasi nationala Romaniei dupa meciul cu Finlanda de marti seara.

Informatia a fost dezvaluita de apropiati ai selectionerului pentru gsp.ro. Piturca a semnat cu Al Ittihad inainte de partida cu Ungaria, de sambata trecuta, si isi va lua cu el intreg staff-ul avut la echipa nationala, dar si pe fiul sau, Alexandru Piturca.

Partile implicate in aceasta mutare au cazut de acord ca Piturca sa pregateasca nationala Romaniei si pentru partida cu Finlanda. Selectionerul va plati despagubiri de 700.000 de euro.

Indiferent daca va plati suma respectiva din propriul buzunar sau va gasi intelegere la cei de la Al Ittihad, pe Piturca il asteapta un contract extrem de avantajos in Arabia Saudita, tehnicianul roman urmand sa incaseze minim doua milioane de euro pe sezon.

Ibrahem Albalwi, presedintele lui Al Ittihad, a decis sa rezolve inregimentarea lui Victor Piturca, dupa ce a fost refuzat de nord-irlandezul Neil Lennon, care a preferat sa semneze cu Bolton Wanderers.

Piturca va avea la dispozitie cativa fotbalisti extrem de interesanti precum brazilianul Marquinho (fost la AS Roma, Hellas Verona si cateva cluburi importante din Brazilia), francezul Samba Diakite (fost la Nancy, Watford si Queens Park Rangers) si ivorianul Didier Ya Konan (fost la Rosenborg si Hannover).

Cel mai probabil, Victor Piturca va fi inlocuita de Laszlo Boloni la conducerea echipei nationale a Romaniei. Antrenorul de 61 de ani s-a despartit de Al Khor, este o solutie avantajoasa, din punct de vedere financiar, dar si al experientei, si, nu in ultimul rand, a promis deja ca va califica echipa Romaniei la Euro 2016, daca va prelua echipa dupa confruntarea cu Finlanda.

author avatar
Cristi Ionita
453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger