AcasăRecomandariPiturca pleaca in Arabia Saudita

Piturca pleaca in Arabia Saudita

Victor Piturca s-a ferit sa admita stadiul avansat al negocierilor cu Al Ittihad, dar a fost dat de gol ieri, la nici 24 de ore dupa victoria din Finlanda (2-0 la Helsinki), cand arabii au aterizat la Bucuresti cu contractul pregatit si biletele de avion rezervate pentru astazi.

Victor Piturca este presat de Ibrahim Mansour Al Balawi sa semneze mai repede contractul cu Al Ittihad

L-au asteptat sa pregateasca „dubla” cu Ungaria si Finlanda, dar sauditii nu mai vor sa-i faca selectionerului nicio concesie. Ieri, presedintele gruparii Al Ittihad, Ibrahim Mansour Al Balawi, a punctat care este mesajul sau pentru antrenorul roman: „Piturca si-a luat angajamentul ca-si va plati singur clauza de reziliere a contractului cu Federatia. Avem incredere ca situatia se va rezolva, de fapt suntem siguri de acest lucru. Nu am discutat cu nimeni din FRF si nici nu avem de ce s-o facem, e treaba selectionerului cum isi rezolva lucrurile, de asta se ocupa el personal.

Ibrahim Mansour Al Balawi

Nu a cerut niciun jucator la echipa pana acum, probabil ca asta se va intampla de abia din sezonul urmator”. Dovada ca nu urmaresc sa stea mai mult decat necesar in tara stau biletele de avion pe care arabii le-au rezervat pentru astazi, cu destinatia Jeddah via Abu Dhabi.
Angajamentul cu Al Ittihad ii aduce lui Piturca un salariu de doua milioane de dolari in primul sezon si inca 500.000 de dolari in cel de-al doilea an. Pe langa acesti bani, olteanul are promise bonusuri consistente pentru fiecare obiectiv indeplinit.

Burleanu vrea antrenor strain

Burleanu si Chivorchian nu cad de acord in chestiunea noului selectioner

In prezent, doua tabere din interiorul FRF incearca sa impuna selectionerul echipei nationale. Presedintele Razvan Burleanu si colaboratorii apropiati incearca sa mearga pe mana unui antrenor strain, probabil fara C.V. important, dar dornic de afirmare si „blindat” de diplome si „recomandari”; cam in genul lui Doru Isac, pus la conducerea reprezentativei Under 19, desi el este total strain de fotbal, in special de cel romanesc, la care nici nu se uita.
Tot la „Casa Fotbalului” se fac presiuni ca selectioner sa fie numit un tehnian care a mai activat in Romania. Din cate se pare, grupul condus de Gheorghe Chivorchian il vrea in locul lui Victor Piturca pe Ladislau Boloni, care a mai condus „nationala” intre 2000 si 2001. „Avem doua variante pe masa. Este vorba despre un antrenor roman si unul strain”, a confirmat Razvan Burleanu, marti seara, dupa meciul cu Finlanda.

Pozitia lui Mircea Lucescu

Cristi Tanase, pregatit sa accepte oferta arabilor

Convins ca in aceste zile se poate decide soarta calificarii la Euro 2016, Mircea Lucescu a intervenit cu un mesaj categoric: Romania nu trebuie data pe mana unui antrenor strain! „Nu ar trebui sa vina un tehnician strain in locul lui Victor Piturca, exclud varianta asta! Un strain nu ar cunoaste potentialul fotbalistilor nostri, i-ar fi imposibil sa afle toate informatiile pana la partida cu Irlanda de Nord. Un strain poate fi numit selectioner numai la inceputul unei campanii de calificare, nu dupa ce s-au disputat deja trei partide si a patra e peste o luna. Cel mai bine ar fi un antrenor roman care activeaza in strainatate”, este de parere „Il Luce”.

Stelistul Tanase, primul transfer

Pe langa staff-ul tehnic compus exclusiv din conationali, Victor Piturca vrea sa lucreze la Al Ittihad si cu jucatori romani. Primul nume ales este cel al stelistului Cristi Tanase, unul dintre fotbalistii preferati ai selectionerului. Conform presei arabe, oficialii lui Al Ittihad au demarat deja negocierile cu sefii din Ghencea, iar pretul pe care l-a stabilit Gigi Becali este 2,5 milioane de euro. Tratativele vor continua dupa ce Piturca va ajunge la Jeddah si va cunoaste valoarea lotului noii sale echipe.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
613 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger