AcasăSPORTPiturca negociaza cu Al Hilal. Petrescu, dispus sa preia „nationala”

Piturca negociaza cu Al Hilal. Petrescu, dispus sa preia „nationala”

Victor Piturca

Plecarea lui Mircea Sandu din fruntea Federatiei Romane de Fotbal va fi urmata de renuntarea lui Victor Piturca la postul de selectioner al echipei nationale.

Victor Piturca il lasa pe Dan Petrescu (foto jos) sa inceapa reconstructia la echipa nationala
Dan Petrescu

Ratarea calificarii la Cupa Mondiala din Brazilia l-a determinat pe Victor Piturca sa demareze negocierile cu diverse cluburi din Golful Persic, interesate de serviciile sale. Din cate se pare, in clipa de fata, cele mai avansate tratative se poarta cu Al Hilal, fosta campioana din Arabia Saudita. In cautarea gloriei din perioada cand antrenor era Cosmin Olaroiu, formatia din Riad il considera pe Victor Piturca tehnicianul ideal pentru indeplinirea obiectivului: titlul in 2014 si calificarea in fazele superioare ale Ligii Campionilor Asiei. Pentru toate astea, seicii sunt dispusi sa-i aprobe lui Piturca (va fi insotit de „secunzii” Eugen Neagoe si Gabriel Boldici) un buget nelimitat de transferuri. „Din ce am auzit, Piturca se va retrage, e decizia lui, deci nu va fi demis”, a declarat miliardarul Ioan Niculae, finantatorul liderului Astra Giurgiu.

In aceste conditii, favorit sa preia „nationala” devine Dan Petrescu, antrenorul echipei ruse Dinamo Moscova. Prezent miercuri seara la Londra, cu ocazia meciului Chelsea – Steaua, „Bursucul” s-a rezumat sa afirme ca „pentru orice antrenor este tentant un post de selectioner”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
593 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger