AcasăSPORTPiturca: muma pentru Mutu, ciuma pentru Rat

Piturca: muma pentru Mutu, ciuma pentru Rat

Selectionerul i-a acordat din nou incredere “Briliantului”, pe care l-a numit capitan. Asteapta de la Adrian Mutu sa dea totul pentru echipa nationala. In schimb, atacantul Cesenei nu a primit nicio zi libera, fiind chemat in cantonament imediat dupa meciul cu Chievo.

PRIETENI Piturca si Mutu vor sa faca echipa pentru Mondiale

Inaintea amicalului cu Uruguay, Victor Piturca ii acorda o ultima sansa lui Adrian Mutu: l-a iertat, l-a selectionat, chiar l-a pus si capitan pentru testul de miercuri. ”Pentru Adrian este ultimul tren de a prinde un turneu final. Iar prin ceea ce face pe teren, el este liderul nationalei. Dialogand cu Mutu mi s-a parut ca a inteles foarte bine acest lucru. Va fi capitanul nationalei la meciul cu Uruguay”, a spus, ieri, selectionerul. In schimb, Piturca a renuntat la convocarea lui Razvan Rat, iar fundasul lui Sahtior Donetk s-a suparat, declarand in presa ca nu se astepta la asa ceva.

RUPTURA Razvan Rat, de la capitan la neconvocare

Replica antrenorului a fost pe masura: „Am alte optiuni in flancul stang, iar Razvan trebuie sa se lupte sa redevina titularul postului. Nu exista suparari sau chestii de genul asta. Cine se supara si se plange prin presa, chiar nu mai vine la echipa nationala!”. Altfel, Victor Piturca are ca obiectiv in 2012 sa nu piarda niciun meci, asta pentru a aduce Romania cat mai sus in clasamentul FIFA si, nu in ultimul rand, pentru a lua o optiune pentru calificarea la CM 2014. „La sfarsitul lunii mai intalnim doua echipe puternice, Elvetia si Austria, apoi Belgia”, spune Piturca. In afara meciurilor amicale, Romania va juca, in acest an, in preliminariile CM 2014, cu Estonia, Andorra si Turcia.

author avatar
Sebastian Stan
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger