AcasăSPORTPiturca: Eu am dus Romania pe locul 7 in lume. Iordanescu si...

Piturca: Eu am dus Romania pe locul 7 in lume. Iordanescu si Lucescu gresesc!

Piturca nu ezita sa le raspunda titanilor Lucescu si Iordanescu

Echipa nationala a Romaniei a redevenit motiv de cearta. De data aceasta, cel care iese primul la atac este Victor Piturca, chiar fostul selectioner al „tricolorilor”.

Piturca nu ezita sa le raspunda titanilor Lucescu si Iordanescu

Deranjat de unele remarce facute de Anghel Iordanescu, referitoare la locul ocupat de prima reprezentativa in clasamentul FIFA, Piturca lasa sa se inteleaga ca inlocuitorul sau este… invidios pe rezultatele obtinute de el! In mandatul lui „Piti”, Romania a cunoscut un salt urias si a ajuns, in prezent, pana pe locul 7 in lume. O pozitie contestata de tot mai multi oameni, inclusiv de actualul selectioner. Aceeasi parere si anume ca locul 7 in ierarhia FIFA nu ar reflecta adevarata valoare a echipei nationale a avut si Mircea Lucescu. Tocmai pe cei doi i-a luat in colimator Victor Piturca, la prima sa aparitie televizata dupa demiterea de la Al Ittihad.

Mircea Lucescu

Eu am luat echipa asta de pe locul 56 in lume si am adus-o pe locul 7, ca eu am adus-o, nu altul, asta e echipa facuta de mine! Este o mare greseala ce a spus Iordanescu, faptul ca este un loc mincinos, si sunt putin suparat pe el, nici nu am mai vorbit. La fel si Mircea Lucescu. Acest loc 7 se datoreaza acestor jucatori, care au evoluat pe viata si pe moarte in toate meciurile si au castigat meritat puncte. N-a fost nicio conjunctura, s-a jucat numai cu adversari top-class”, a rabufnit Piturca.
In opinia fostului selectioner, Romania poate ajunge din nou in afara elitei fotbalului mondial si asta intr-un timp foarte scurt:

Anghel Iordanescu

„Ne-au trebuit 3-4 ani ca sa ajungem in aceasta postura, iar acum toata lumea spune ca nu avem ce sa cautam acolo. Intr-un an de zile, putem sa ajungem iar pe locul 50 in lume. Meritam toate laudele, dar la noi e foarte mare suparare ca am ajuns pe locul 7. Iordanescu, daca era in locul meu, nu mai spunea asa. Cand am cazut la baraj cu grecii a spus ca e cea mai slaba echipa, ca suntem fraieri daca nu ne calificam, iar acum spune ca Grecia e cea mai buna echipa din grupa. Nu e profesionist”.

Burleanu a vrut sa-l demita

Chiar daca la momentul despartirii de echipa nationala parea ca Razvan Burleanu este cel care insista pentru respectarea contractului, in realitate, presedintele FRF nu a dorit nicio clipa sa lucreze cu Victor Piturca. O spune deschis tocmai fostul selectioner, care nu neaga ca si-ar fi dorit sa conduca Romania spre turneul final al Campionatului European: „Burleanu a venit la FRF cu o idee preconceputa despre mine, nu ma cunostea, afla diferite pareri din presa… Nu m-a schimbat imediat din functie pentru ca era foarte greu in acel moment, cu rezultatele pe care le aveam, plus ca era situatia financiara la mijloc (…) Daca voia neaparat sa raman, eu le-am propus o marire de contract. Avem in jur de 400 si ceva de mii de euro pe an, urma sa am in jur de 600 de mii de euro. Nu am discutat cu Burleanu, ci cu mana lui dreapta. A fost de acord, dar numai daca terminam pe primul loc in grupa”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger