AcasăSPORTPiturca e fan al boxului. Si-a luat bilet la meciul lui Bute!

Piturca e fan al boxului. Si-a luat bilet la meciul lui Bute!

Antrenorul nationalei de fotbal a Romaniei declara ca este un mare fan al boxului si al lui Lucian Bute, pe care l-a cunoscut in America. Piturca si-a achizitionat un bilet la gala “Campion pentru Romania”.

Intr-un interviu acordat siteului oficial al pugilistului roman, Victor Piturca afirma ca va fi prezent la gala de sambata viitoare daca programul echipei nationale ii va permite. „Sper sa ajuns. Mi-am achizitionat un bilet si, daca nu voi avea nici o actiune pentru echipa nationala, voi veni sa-l sustin pe Lucian la Romexpo. Sunt un mare amator de box. De mic mi-au placut doua sporturi: fotbalul si boxul. Mi-a placut mereu la box faptul ca, in ring, se confrunta doi barbati si la finalul meciului, dupa ce si-au impartit sute de pumni, cei doi dau mana sau chiar se imbratiseaza. Pe vremea mea il admiram pe Mircea Simon. Apoi mi-au placut Francisc Vaştag si Leonard Doroftei”.

Victor Piturca afirma ca, desi i-a placut sportul cu manusi, nu s-a gandit niciodata sa se facă pugilist. „Nu sunt facut pentru box. Imi place insa enorm sa privesc. Sambata seara, spre exemplu, am vazut meciul lui Klitschko cu Haye”, afirma selectionerul, despre confruntarea de la Hamburg incheiat ca victoria lui Vladimir Klitschko.

Antrenorul nationalei spune ca il cunoaste pe Lucian Bute foarte bine. „L-am intalnit prima data in Statele Unite, acum 7 ani cred. A venit sa vada meciurile echipei nationale, care se afla in turneu. Ultima oara cand a venit acasa, am stat mai mult de vorba cu el. Cred ca Lucian este un om extraordinar. Se observa foarte clar asta si din declaraţiile lui. Lucian Bute e un pugilist extrem de tehnic, din acest motiv imi si place foarte mult. Nu incasează pumni in timpul unui meci si aceasta este o mare calitate. De lovit, loveste extrem de puternic. Cand da upercutul de stanga isi termina adversarii. Este un mare campion. Lucian trebuie dat exemplu oricarui sportiv. Munca si modestia sunt doua calitati pe care Bute le are si care l-au facut un mare campion”, a conchis selectionerul.

author avatar
Mihai Koblenko
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger