AcasăSPORTPiti si-a tras un atacant care a refuzat Ungaria!

Piti si-a tras un atacant care a refuzat Ungaria!

Adrian Markus joaca la FC Bihor, in Liga 2

Atacantul Costin Curelea s-a accidentat in pregatirile Sportului si a fost inlocuit cu Adrian Markus, de la FC Bihor, un fotbalist de 19 ani care a refuzat nationala Ungariei.

Adrian Markus joaca la FC Bihor, in Liga 2

Cu trei zile inaintea de plecarea spre Antalya, Victor Piturca a fost informat ca atacantul lui Sportul Studentesc, Costin Curelea, s-a accidentat. Nevoit sa gaseaca un inlocuitor, selectionerul a optat pentru Adrian Markus, fost component al nationalei Under 19 (echipa coordonata de Lucian Burchel), un jucator care fusese convocat, initial, pentru lotul Under 20, care se pregateste, de asemenea, tot in Turcia. Adrian Markus a inceput fotbalul la 8 ani, la Minerul Oravita. La 13 ani a ajuns la Liberty Salonta, debutand peste trei ani la echipa mare, in Liga 2, fiind promovat de fostul international Tibor Selymes .

Ulterior, Markus a semnat un contract profesionist cu FC Bihor, dupa un intermezzo la ACU Arad, cu care a si promovat in esalonul secund. Tanarul atacant cu origini maghiare, a fost contactat in 2011 de catre Federatia de Fotbal de la Budapesta, pentru a fi naturalizat, dar a refuzat explicand ca-si doreste sa joace pentru Romania. Plecarea tricolorilor spre Antalya este prevazuta pentru ziua de sambata, ora 18.30, la bordul unei curse charter, de pe aeroportul Henri Coanda, revenirea urmand a avea loc pe 2 februarie.

author avatar
Sebastian Stan
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger