AcasăSPORTPistorius, scandal la Jocurile Paralimpice

Pistorius, scandal la Jocurile Paralimpice

Considerat un adevarat „Usain Bolt” al sportivilor cu dizabilitati, sprinterul Oscar Pistorius a fost implicat, duminica seara, intr-un scandal monstru la Jocurile Paralimpice de la Londra, dupa ce a pierdut finala de la 200 de metri.

Pistorius mai este implicat in trei probe la Jocurile Paralimpice de la Londra

Desi s-a calificat in ultimul act al competitiei cu un nou record mondial stabilit in semifinale, 21,30 secunde, Pistorius a pierdut finala in fata brazilianului Alan Oliveira. Atletul sud-american a incheiat cursa in 21,45 secunde, depasindu-l cu numai sapte sutimi pe marele favorit. Pistorius a fost aproape sa boicoteze festivitatea de premiere si l-a acuzat pe acesta de furt, pretinzand ca Oliveira a folosit un model avansat de proteze fata de cel regulamentar.

Participant atat la Jocurile Olimpice, cat si la cele Paralimpice, Pistorius pare sa se fi obisnuit cu statul de vedeta care se afla zi de zi pe prima pagina a ziarelor, acesta nefiind primul scandal in care este implicat sud-africanul. Pistorius a dat in judecata Federatia Internationala de Atletism in 2007 pentru a obtine dreptul de a participa in competitii alaturi de sportivii fara dizabilitati.

Acum aproape o luna, Pistorius a fost acuzat ca, dupa ce a participat cu stafeta de 4×400 de metri a Africii de Sud la Jocurile Olimpice de la Londra, ar fi trebuit sa se retraga din delegatia pentru Jocurile Paralimpice, dar a profitat de posibilitatea de a concura si la aceasta competitie tocmai pentru a-si rotunji castigurile financiare.

author avatar
Cristi Ionita
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger