AcasăSPORTPistorius, din arest in vila unchiului

Pistorius, din arest in vila unchiului

Pistorius are toate motivele din lume sa zambeasca

Campionul paralimpic la atletism Oscar Pistorius a fost eliberat conditionat, dupa ce a efectuat doar un an de inchisoare din cei cinci la care fusese condamnat pentru uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp.

Pistorius are toate motivele din lume sa zambeasca

Sud-africanul Pistorius (28 ani), pus in libertate cu o zi mai devreme fata de cat anuntasera autoritatile, va avea un regim de arest la domiciliu. Imediat dupa ce a fost eliberat, Oscar s-a deplasat la domiciliul unchiului sau, Arnold Pistorius, la Pretoria, a anuntat Anneliese Burgess, purtatoarea de cuvant a familiei. Comisia de eliberari conditionate se pronuntase in favoarea eliberarii lui inca din data de 21 august, dar ministerul de Justitie a facut apel.
Totusi, Oscar Pistorius nu scapa de justitie, deoarece Parchetul a facut apel impotriva condamnarii sale pentru „ucidere involuntara” si cere ca faptele sa fie incadrate la „crima”. Acest nou proces va debuta pe 3 noiembrie, la Curtea Suprema de Apel, care poate sa modifice verdictul initial si sa-l condamne pe Pistorius la o pedeapsa mai grea sau sa decida retrimiterea procesului la prima instanta.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger