AcasăSPORTPistorius, asteptat in inchisori de cinci stele

Pistorius, asteptat in inchisori de cinci stele

Oscar Pistorius risca sa fie condamnat ani grei la inchisoare

Administratia penitenciarelor sud-africane a depus marturie, joi, in procesul lui Oscar Pistorius si a dat asigurari ca atletul paralimpic ar putea fi incarcerat fara riscuri, in cazul unei astfel de sentinte, in ciuda periculozitatii, vechimii si suprapopularii inchisorilor din aceasta tara.

Oscar Pistorius risca sa fie condamnat ani grei la inchisoare

Pot sa confirm cu toata increderea ca, in cazul in care Tribunalul, nu conteaza in ce moment, decide ca el trebuie sa mearga la inchisoare, exista locuri unde noi putem sa-l incarceram pe acuzat”, a declarat Zacharia Modise, inalt responsabil al serviciilor penitenciare sud-africane. Acesta nu a ascuns existenta unor probleme, Africa de Sud mostenind cladiri foarte vechi de pe vremea Apartheidului, cand scopul era de a-i inchide pe detinuti si nu de a-i reabilita. Numeroase inchisori se confrunta cu o lipsa de gardieni, iar statul este acuzat deseori ca nu face nimic pentru a garanta securitatea detinutilor, unde bandele fac legea. Parchetul i-a cerut lui Modise sa confirme ca aripa medicala a inchisorii centrale din Pretoria „Kgosi Mampuru” are celule individuale. „Da, cu toalete, un pat cu saltea, o patura, o perna si lenjerie, a raspuns responsabilul.
Oscar Pistorius (27 de ani) a impuscat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relatie de trei luni. Luni, la Pretoria, au inceput pledoariile finale ale apararii si acuzarii pentru determinarea sentintei in cazul atletului.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger