AcasăSPORTPilotii Gyenes si Marinescu au sarit cu parasuta la Clinceni

Pilotii Gyenes si Marinescu au sarit cu parasuta la Clinceni

Motociclistul a sarit alaturi de un instructor militar

Emanuel „Mani” Gyenes si Mihai Marinescu, cei mai de succes piloti din istoria sportului romanesc, au acceptat, la sfarsitul saptamanii trecute, invitatia super-campionului Alexandru Nicolau de a incerca senzatiile tari ale saritului cu parasuta la Aerodromul Clinceni.

Gyenes si Marinescu au incercat si altfel de senzatii tari

Nicolau, care este, printre altele, fost campion mondial de juniori la sarituri cu parasuta, i-a provocat pe cei doi piloti sa sara cu parasuta de la 3.000 de metri altitudine, iar Gyenes si Marinescu au trecut cu brio de hop, ei avand la dispozitie sustinerea a cate unui instructor militar.

Motociclistul a sarit alaturi de un instructor militar

Cei doi piloti ar fi trebuit sa sara si de la 4.000 de metri altitudine, dar s-a renuntat la aceasta idee din cauza aerului extrem de cald.

Totusi, Mani Gyenes, locul 17 la Raliul Dakar de anul acesta si campion al probei de maraton din cadrul aceleiasi competitii, a precizat ca si-ar dori, cu proxima ocazie, sa sara cu parasuta chiar de la 4.726 de metri, cel mai inalt punct atins in cadrul Raliului Dakar. Motociclistul satmarean isi va incepe, in curand, pregatirea pentru Campionatul International de enduro, competitie la care a bifat un loc 2 in 2007.

In schimb, Mihai Marinescu, marea speranta a Romaniei pentru Campionatul Mondial de Formula 1, ocupa, momentan, locul 5 in clasamentul general de la Formula 2, dupa ce a castigat doua dintre cele 12 curse disputate pana acum, si spera sa-si imbunatateasca punctaverajul in cele patru curse care mai sunt de disputat, doua la Budapesta si doua la Monza.

author avatar
eNational
335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger