AcasăSPORTPilotii F1, sub asediu la Montreal

Pilotii F1, sub asediu la Montreal

Hamilton s-a impus pentru a treia oara in cariera pe circuitul "Gilles Vileneuve"

Britanicul Lewis Hamilton a castigat, duminica seara, Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, insa victoria acestuia a fost umbrita de numeroasele incidente care s-au petrecut la Montreal.

Hamilton s-a impus pentru a treia oara in cariera pe circuitul "Gilles Vileneuve"

Afectat deja de numeroase marsuri de protest ale tinerilor, orasul canadian Montreal a trecut printr-un adevarat weekend de foc odata cu etapa de Formula 1 ce a avut loc pe circuitul „Gilles Vileneuve”.

90 de persoane au fost arestate la Montreal, in weekend

Nemultumiti de costurile ridicate ale organizarii grand-prix-ului, grupuri de studenti au luat cu asalt mai multe cladiri oficiale, inclusiv Hotelul Montagne si Hotelul Vogue in care au fost cazati pilotii de Formula 1.

Angajatii hotelurilor in care au stat pilotii au baricadat usile in fiecare seara

Tinerii au spart mai multe geamuri, au aruncat cu ghivece de flori spre intrarile celor doua stabilimente si i-au obligat pe angajatii hotelurilor sa baricadeze usile si sa le solicite pilotilor sa nu mai iasa dupa lasarea serii. Fortele de ordine au facut fata cu greu situatiei, ajungandu-se pana intr-acolo incat bagajele oamenilor sa fie verificate in statiile de metrou. Circa 90 de persoane au fost arestate la Montreal, weekendul trecut.

A saptea etapa, al saptelea invingator

Cursa din Canada a fost castigata de britanicul Lewis Hamilton, de la McLaren Mercedes, care a devenit noul lider al clasamentului mondial gratie succesului de la Montreal. Spre bucuria iubitei sale, celebra Nicole Scherzinger, care i-a facut galerie de la boxe, Hamilton a devenit al saptelea pilot care castiga o cursa de Formula 1 in acest an, cu aceasta ocazie stabilindu-se si un record – sapte invingatori diferiti in primele sapte etape ale sezonului.  Hamilton a fost urmat pe podium de doi piloti-surpriza: francezul Romain Grosjean, de la Lotus F1 Team, si mexicanul Sergio Perez, de la Sauber F1 Team. Campionatul continua cu Grand Prix-ul Europei care va avea loc pe 24 iunie, pe circuitul stradal de la Valencia.

author avatar
Cristi Ionita
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger