AcasăSPORTPiesa asta este hit, Roger Federer n-a murit!

Piesa asta este hit, Roger Federer n-a murit!

Elvetianul pare la a doua tinerete pe terenul de tenis

La varsta la care majoritatea jucatorilor de tenis incepe sa se pregateasca pentru turneele de old-boys, elvetianul incheie un an cu 17 victorii la rand si ataca sezonul urmator cu un ascendent moral fata de rivalii sai.

Elvetianul pare la a doua tinerete pe terenul de tenis

Pe 17 octombrie a.c., Roger Federer (30 de ani) cobora pe locul patru in clasamentul ATP, fiind depasit si de britanicul Andy Murray, iar toata lumea ii canta prohodul. Era pentru prima data in opt ani cand elvetianul nu se afla intre cei mai buni trei jucatori ai lumii. Inspirat insa de “High Voltage”, “Highway To Hell” si “Thunderstruck”, trei dintre melodiile trupei sale favorite, AC/ DC, Roger a avut puterea sa revina. Finalul de an 2010 a fost impresionant: Turneul Campionilor, castigat fara nicio infrangere, si revenirea pe locul 3 mondial.

Inspiratie pentru echipament

Federer merge des la meciurile lui Basel

Intr-un interviu acordat presei din Tara Cantoanelor, Roger Federer recunoaste ca ii place sa se implice activ in realizarea echipamentului sau. De altfel, tenismanul a afirmat ca cele de culoare inchisa sunt inspirate din imbracamintea australienilor de la AC/DC. In afara de muzica hard-rock, Federer se mai declara mare fan Lenny Kravitz si Gavin Rossdal.

Innebunit dupa fotbal si cricket

In afara de tenis, sporturile preferate ale elvetianului sunt fotbalul si cricketul. Federer tine cu FC Basel, el fiind nascut in orasul elvetian. Tenismanul recunoaste ca sufera enorm in momentul in care Basel sau nationala Elvetiei inregistreaza cate o infrangere. Roger obisnuieste sa se inchida singur in camera pentru a-si reveni si sa afirme ca uraste fotbalul in momentul in care favoritii pierd. Federer este si un mare fan cricket, sport ce i-a fost inoculat de mama sa, Lynette Durand, o sud-africanca. Un adevarat idol pentru multi iubitori ai tenisului, elvetianul are si el, la randul lui, idoli, iar la acest capitol i-a nominalizat pe Michael Jordan si Valentino Rossi.

author avatar
Cristi Ionita
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger