AcasăSPORTPierdere grea pentru gimnastica autohtona: a murit Nicolae Vieru

Pierdere grea pentru gimnastica autohtona: a murit Nicolae Vieru

Momente grele pentru familia si apropiatii lui Nicolae Vieru, dar si pentru cei care fac parte din lumea gimnasticii autohtone.

Liderul de onoare al Federatiei Romane de Gimnastica si vicepresedinte de onoare al Federatiei internationale de porfil, Nicolae Vieru a pierit in cursul zilei de vineri. Avea 84 de ani, mare parte din ei daruiti sportului. Desi suferinta l-a rapus, in urma lui Nicolae Vieru raman performante greu de egalat, dar si sportivi pe care i-a ajutat sa isi defineasca o cariera in lumea gimnasticii.

Cifrele urmatoare nu mai au nevoie de alte comentarii: Nicolae Vieru a participat la 11 editii ale Jocurilor Olimpice, la 42 de Campionate Mondiale si la 34 Europene. E lesne de inteles de ce numele sau va fi mereu asociat de cel al gimnasticii autohtone, dar nu numai.

Federatia Romana de Gimnastica anunta faptul ca incepand de sambata, dupa ora 13, sicriul cu trupul lui Vieru va fi depus la Capela Bisericii Sf. Vineri, situata in cartierul Drumul Taberei, mai precis pe Strada Brasov 21 C. Astfel ca toti cei care vor sa ii aprinda o lumanare sau sa ii aduca un omagiu, pot veni la acest lacas de cult.

Nicolae Vieru va fi condus pe ultimul sau drum in ultima zi a acestei saptamani, la Cimitirul Iancu Nou, fost Balaneanu, din cate precizeaza aceeasi sursa.

sursa foto: Facebook/Federatia Romana de Gimnastica

author avatar
Cristina Stefan
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger