AcasăSPORTPetrolul si CFR Cluj s-au calificat in turul III preliminar al Europa...

Petrolul si CFR Cluj s-au calificat in turul III preliminar al Europa League

sursa foto: fcpetrolul.ro

Romania va avea trei echipe in turul III preliminar al Europa League, CFR Cluj si Petrolul obtinand calificarea, in timp ce Astra Giurgiu, detinatoarea Cupei Romaniei, era calificata direct.

sursa foto: fcpetrolul.ro

Joi seara, in mansa a doua a turului II preliminar, Petrolul Ploiesti a facut spectacol in deplasarea din Albania si s-a impus, cu 3-1, pe terenul formatiei Flamurtari Vore.

Invingatoare in tur, cu 2-0, Petrolul a avut emotii pentru trei minute, in mansa a doua, albanezii reusind sa deschida scorul, in minutul 37, prin Lena. Ploiestenii au egalat rapid, prin Filipe Teixeira, si s-au desprins in partea a doua, cand fotbalistii de la Flamurtari au cazut fizic.

Pablo de Lucas a facut 2-1, in minutul 84, iar Njongo Priso a inchis tabela in ultimul minut. Pentru Petrolul urmeaza, insa, o dubla mult mai dificila, ploiestenii urmand sa dea piept cu Viktoria Plzen in turul III preliminar. Cehii sunt antrenati de Dusan Uhrin Jr. si mizeaza pe o serie de fotbalisti de top precum Vaclav Pilar (fost la Wolfsburg si Freiburg), Milan Petrzela (14 selectii in nationala Cehiei) sau Jan Chramosta, marea speranta a Cehiei, un atacant de 23 de ani care a marcat 14 goluri in 14 meciuri jucate la nationala de tineret.

Desi nu au stralucit nici in returul cu sarbii de la Jagodina, din deplasare, fotbalistii lui CFR Cluj au reusit sa se impuna, cu 1-0, si sa se califice in turul III preliminar al Europa League. Golul calificarii a fost marcat de Bruno Guima in minutul 81.

CFR Cluj urmeaza sa intalneasca, in turul III preliminar, pe Dinamo Minsk, din Belarus. Dinamo Minsk a trecut de MYPA, din Finlanda, cu 3-0 si 0-0, vedetele echipei fiind nigerianul Udoji, fost la Astra si FC Brasov, si uruguaianul Hernan Figueredo.

Calificata direct in turul III preliminar, Astra Giurgiu va da piept cu echipa ceha Slovan Liberec, formatie care a trecut de slovacii de la Kosice, scor 3-0 si 1-0. Cehii mizeaza in special pe forta grupului, dar au si cateva individualitati precum Marek Jarolim sau atacantul congolez Dzon Delarge.

author avatar
Cristi Ionita
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger