AcasăSPORTPetrolul a aratat beton

Petrolul a aratat beton

Hamza a ajuns la 15 goluri marcate in 14 meciuri jucate pentru Petrolul

Prima etapa a Ligii 1 a confirmat parcursul foarte bun al formatiei Petrolul Ploiesti din aceasta vara, trupa lui Mircea Rednic debutand, sambata, cu o victorie zdrobitoare: 5-0 cu Ceahlaul Piatra Neamt.

Hamza a ajuns la 15 goluri marcate in 14 meciuri jucate pentru Petrolul

Dupa ce s-a distrat in amicalele cu AEK Atena (4-0) sau FK Teplice (3-1), ploiestenii au facut instructie si la debutul in noul sezon de Liga 1, cu Ceahlaul, un adversar pe cat de modest, pe atat de imprevizibil. Nu trebuie uitat ca, desi mizeaza pe tineri din propria pepiniera, nemtenii au pierdut greu, in primavara, cu Steaua (0-1) si Dinamo (2-3), si au dat lovitura in Giulesti, 2-1 cu Rapid.

Ca si in partidele de pregatire, atacul format din Hamza (trei goluri) si Grozav (un gol si doua pase decisive) a facut diferenta. In plus, defensiva „made in Cluj” (Achim, Galamaz si Szukala au venit in aceasta vara pe filiera Universitatea) pare din ce in ce mai erodata, iar batalia pentru titularizare dintre Bornescu (preferat la meciul de sambata) si Hamutovski nu poate fi decat de bun augur pentru ploiesteni. In aceste conditii este normal ca fanii „lupilor” sa spere ca trupa lui Rednic poate calca pe urmele celebrelor formatii care castigau titlul in 1958, 1959 si 1966, insa pana la trofeu ploiestenii trebuie sa-si confirme valoarea runda viitoare, cand se deplaseaza in fieful Vasluiului.

author avatar
Cristi Ionita
60 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger