AcasăSPORTPetrescu, buget de 40 de milioane la Krasnodar

Petrescu, buget de 40 de milioane la Krasnodar

In acest sezon, Dan Petrescu a reusit sa duca echipa din Krasnodar in play-off-ul campionatului rus

Trupa antrenata de Dan Petrescu se afla pe locul 9 in topul celor mai bogat finantate grupari din campionatul rus, insa la o diferenta de 110 milioane de dolari fata de campioana Zenit St.Petersburg.

In acest sezon, Dan Petrescu a reusit sa duca echipa din Krasnodar in play-off-ul campionatului rus

Potrivit unui raport Finans.ru, stagiunea viitoare va gasi Kubanul lui Dan Petrescu pe locul 9 in ierarhia celor mai atractive bugete din prima liga rusa de fotbal. Clubul din Krasnodar, patronat de miliardarul Oleg Mkrtchyan (proprietar al holdingului IUD – metalurgie) va dispune de un buget de 40 de milioane de dolari, cu 5 milioane mai mult fata de 2011.

Anji, peste Rubin, Lokomotiv, TSKA si Spartak!

Liderul in materie ramane Zenit St.Petersburg, grupare aflata sub tutela Gazprom, gigant care va asigura un buget de 150 de milioane de dolari, cu 15 milioane de dolari mai mic decat cel de anul trecut. Cel mai mare salt l-a facut, insa, Anji Makhachkala, noul „El Dorado” din fotbalul mondial. Inaintea startului stagiunii 2010-2011, echipa din Daghestan – detinuta de afaceristul Suleiman Kerimov – a avut un buget de 60 de milioane de dolari. Acum, a ajuns pe locul secund in topul celor mai bogate cluburi din Rusia, cu un plan al veniturilor si cheltuielilor de 110 milioane de dolari. Top 3 este completat de Rubin Kazan, team aflat sub administratia statului Tatarstan, care va asigura un buget de 100 de milioane de dolari. Altfel, Lokomotiv Moscova – echipa cailor ferate din Rusia – va avea la dispozitie 90 de milioane de dolari, Dinamo Moscova – grupare detinuta de VTB Bank – va dispune de 85 de milioane de dolari, Spartak Moscova (portofoliul afaceristului Leonid Fedun) va miza pe un buget de 78 de milioane de dolari, iar TSKA Moscova (proprietar Evgeni Giner) va putea cheltui 74 de milioane de dolari.

„Regii salariilor” vin din Daghestan

Cel mai bine platit antrenor din Rusia a devenit tehnicianul Guus Hiddink. Proaspat „uns” la Anji Makhachkala, olandezul il va costa pe Suleiman Kerimov 10 milioane de dolari anual. Urmeaza selectionerul Rusiei, Dick Advocaat, care ia 6,8 milioane de dolari pe an, apoi antrenorul lui Zenit, italianul Luciano Spalletti (5 milioane de dolari pe an), turkmenul Kurban Berdyev (Rubin Kazan – 2 milioane de dolari) si portughezul Jose Couceiro (Lokomotiv Moscova – 1,4 milioane de dolari). In topul celor mai bine platiti fotbalisti, lider este Samuel Eto’o (Anji Makhachkala – 13 milioane de dolari anual), Kevin Kuranyi (Dinamo Moscova – 5.7 milioane de dolari), Yuri Zhirkov (Anji Makhachkala – 5,2 milioane de dolari), Andrei Arshavin (imprumutat de Arsenal Londra la Zenit St.Petersburg – 4,6 milioane de dolari) si Danny (Zenit St.Petersburg – 3.4 milioane de dolari).

„Bursucul”, chemat la Tribunal de fosta sotie

In 2003, Dana Petrescu a incetat sa mai fie sotia antrenorului

Tehnicianul are doua fete din precedenta casnicie: Rebbecca (17 ani) si Beatrice Chelsea (14 ani). Lunar, Dan Petrescu plateste o pensie alimentara de 3.000 de dolari, suma considerata acum mult prea mica de catre Dana, femeia cu care fostul international a impartit 11 ani din viata. Acesta vrea mai mult pentru cele doua fete si l-a chemat in instanta pe antrenorul echipei Kuban. „Castiga mult mai multi bani decat in 2003, cand am divortat, iar judecatorii au stabilit o pensie alimentara de 3.000 de dolari”, este argumentul pe baza caruia si-a intemeiat cererea fosta nevasta. Dan si Dana Petrescu au format un cuplu intre 1992 si 2003, mariajul luand sfarsit dupa ce in viata Danei a aparut Radu Niculescu, fostul atacant al celor de la FC National. Intre timp, „Bursucul” s-a recasatorit cu Adriana, alaturi de care are o fetita, Jennifer, in varsta de 3 ani.

author avatar
Mihai Koblenko
615 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger