AcasăSPORTPeste 500 de copii s-au inscris la concursul de selectie strigand in...

Peste 500 de copii s-au inscris la concursul de selectie strigand in cor VREAU SI EU SA FIU CAMPION LA SCHI!

Proiectul "Pierre de Coubertin" ajuta copiii sa faca sport de performanta

Profitand de oportunitatea oferita de Proiectul Pierre de Coubertin finantat de MTS, Federatia Romana de Schi Biatlon a conceput un program de selectie, pregatire si competitii pentru copii menit sa atraga tanara generatie spre marea performanta.

Proiectul "Pierre de Coubertin" ajuta copiii sa faca sport de performanta

SNOW SUN SKIds a fost denumita actiunea in care, timp de doua saptamani, in 6 zone din tara cu domeniu schiabil s-au desfasurat concursuri de selectie la care au participat peste 500 de copii din clasele primare. Cei mai buni 50 dintre ei au fost impartiti in doua, echipa SNOW si echipa SUN, si trimisi in doua cantonamente, la Baile Harghita si la Cheile Gradistei, unde se vor pregati cu antrenori ai loturilor nationale de schi si biatlon.

„Este o initiativa excelenta acest program finantat de MTS. Desi in mod normal federatiile sportive nationale nu au in preocupare nivelul de selectie, ci doar performanta la nivel de varf, ne-am bucurat sa ne implicam in acest proiect, si o facem cu toata seriozitatea, dorind ca actiunea noastra sa fie un bun exemplu de urmat si in viitor, pentru ca sportul romanesc are nevoie de reasezarea piramidei cu baza in jos, iar aceasta presupune largirea ariei de selectie a marilor performeri” – ne-a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al Federatiei Romane de Schi Biatlon, care are ca obiectiv legitimarea a cat mai multi dintre copiii selectionati, pentru completarea grupelor de performanta ale cluburilor sportive scolare.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger