AcasăSPORTPericol în tribune la Dinamo – Csikszereda!

Pericol în tribune la Dinamo – Csikszereda!

Dinamo a rezolvat deja 50% din salvarea de la retrogradare. A obținut barajul, iar acum trebuie să o înfrunte pe Csikszereda, ultima clasată a playoff-ului ligii secunde.

Echipa din Miercurea Ciuc beneficiază de suportul și finanțarea guvernului maghiar, are o academie de top și pune la bătaie prime uriașe de promovare.

Dinamoviștii pleacă favoriți în dubla cu Csikszereda, care a obținut cu mare noroc șansa de a se bate la baraj, datorită faptului că nici Corvinul Hunedoara, nici Șelimbăr nu au drept de promovare în prima ligă. Primul meci va fi luni, 20 mai, la București, returul – o săptămână mai târziu, 27 mai.

Și maghiarii știu că Dinamo este un adversar foarte periculos pentru ei, dar nu se lasă cu una cu două. ”Dinamo e o echipă peste nivelul nostru. Nu ne comparăm cu ei nici ca palmares, nici ca potențial financiar, nici ca valoare a lotului. Asta nu înseamnă că nu ne vom lupta în baraj. Șansele sunt 50-50”, a declarat antrenorul Robert Ilyeș.

Pericolul nu este doar pe teren, ci și în tribune. Tensiunile etnice pot escalada cu ușurință, la fel cum s-a mai întâmplat și în trecut când galeria lui Dinamo s-a deplasat la Miercurea Ciuc.

Președintele lui Csikszereda s-a arătat îngrijorat în legătură cu scandalurile care ar putea să iasă la meciul de acasă, unde a spus că nu va lăsa mai mult de 125 de suporteri dinamoviști pe stadionul care are capacitatea de 2800 de locuri.

”Da, îmi e frică de faptul că vor apărea incidente. Suporterii lui Dinamo au mai fost de două ori aici și de fiecare dată a ieșit circ. Nu făcut de noi!”, a declarat acesta.

Fanii lui Dinamo au un istoric aprins în meciurile disputate cu rivalii din zona comunităților majoritar maghiare. În 2020, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat clubul și galeria cu 5.000 lei pentru scandările lansate la o partidă cu Sepsi din decembrie 2019. ”Afară, afară cu ungurii din țară!” a fost lozinca care a atras după sine penalizarea comunității dinamoviste.

author avatar
Mihail Ioan