AcasăSPORTPericol! Cum poţi să rămâi fără bani pe card, dacă vrei să...

Pericol! Cum poţi să rămâi fără bani pe card, dacă vrei să te uiţi la JO Tokyo 2020!

phishing Pericol! Cum poţi să rămâi fără bani pe card, dacă vrei să te uiţi la JO Tokyo 2020!

Hackerii abia aşteptau să înceapă Jocurile Olimpice de la Tokyo. De ce? Pentru a câştiga bani de pe urma telespectatorilor. Care sunt din ce în ce mai mulţi, având în vedere că spectatorii n-au voie să participe din tribune la competiţiile din Japonia.

Infractorii cibernetici folosesc mai multe tehnici, pentru a înşela vigilenţa oamenilor: false pagini de live streaming, pagini deghizate în cele ale JO de Vară, cadouri mincinoase pentru care trebuie să plătești o ”taxă” de livrare – sunt câteva dintre modurile prin care infractorii încearcă să obțină bani și date personale.

Care sunt tertipurile hackerilor?

Live Streams

Deloc surprinzător, cu tot mai mulți spectatori care fac trecerea de la vizionarea jocurilor pe stadioane la cea online, experții Kaspersky au găsit diverse pagini de phishing oferind difuzarea Jocurilor Olimpice. Unele dintre aceste pagini cer ca oamenii să se înregistreze înainte de a le urmări.

De obicei, în astfel de pagini de phishing, după ce un utilizator își introduce datele personale, acesta poate fi redirecționat către o pagină care distribuie diferite fișiere rău intenționate.

Pe lângă faptul că instalează programe malware pe dispozitivele utilizatorilor prin astfel de fișiere, aceștia din urmă își și lasă informațiile să ajungă la persoane care le pot folosi în diferite scopuri rău intenționate, sau le pot vinde pe Dark Web.

Bilete false

Atacatorii nu se feresc să încerce metodele de fraudă bine testate (care, cum necum, sunt încă eficiente), cum ar fi vânzarea de bilete la evenimente offline.

Cadouri

Pagini de phishing oferind câștigarea un televizor, ideal pentru a urmări Jocurile Olimpice. Televizorul nu ajunge niciodată la utilizatorul care a picat în această plasă.

O pagină interesantă de phishing care vinde Jetonul oficial al Jocurilor Olimpice. Nu există un echivalent real al unui astfel de lucru, ceea ce înseamnă că infractorii cibernetici nu doar că aleg momeli deja existente, ci vin și cu propriile lor idei sofisticate”, spune Olga Svistiunova, expert în securitate la Kaspersky.

JO Tokyo 2020 s-au deschis oficial, azi

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a început vineri pe Stadionul Olimpic din capitala Japoniei, la ora locală 20:00 (14:00, în România).

Jocurile, amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi declarate oficial deschise în cadrul a acestei ceremonii, în jurul orei 23:00 (17:00), de Împăratul Japoniei, Naruhito, flacăra olimpică va fi aprinsă la 23:30 şi va arde până în ultima zi a competiţiei polisportive, pe 8 august.

 

author avatar
Andrei Ștefan
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger