AcasăSPORTPerformanță superbă! Trei românce sunt în turul 3 la Roland Garros

Performanță superbă! Trei românce sunt în turul 3 la Roland Garros

Simona Halep, Patricia Țig și Irina Bara sunt cele trei românce care s-au calificat în turul 3 al prestigiosului tuneu de la Rland Garros.

Din păcate, Ana Bogdan a fost eliminată, după meciul cu Sofia Kenin ( 6-3, 3-6, 2-6
).

Patricia Maria Ţig, locul 58 WTA, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de la Roland Garros.

Ţig a învins-o în turul doi pe americanca Christina McHale, locul 79 mondial, scor 6-4, 6-3, într-o oră şi 36 de minute.

Patricia Țig a făcut un meci superb împotriva Christinei McHale. Românca s-a calificat, pentru prima dată în cariera sa, în turul 3 al unui turneu de Grand Slam.

În runda următoare, românca o va întâlni pe câştigătoarea confruntării Elena Rîbakina, cap de serie 14 – Fiona Ferro. Rîbakina a trecut în runda inaugurală de Sorana Cîrstea (6-0, 6-3).

O jucătoare săracă dar extreme de talentată

În 2017, Patricia și-a întrerupt brusc cariera, după ce s-a confruntat cu o accidentare care nu i-a dat deloc pace.

Accidentările din 2017 au fost urmate de o schimbare subită în priorități, după ce tânăra sportivă a aflat că este însărcinată, iar în noiembrie 2018 a devenit mămică, astfel încât revenirea în circuit s-a amânat până în 2019.

La început de 2020, parcursuri bune în două turnee ITF și o semifinală la Hua Hin au propulsat-o pe Țig în Top 100 WTA.

În contractul cu respectivul sponsor s-a pus problema ca din premiile câştigate, ea să se autofinanţeze. Patricia nu a strâns suficient de mulți bani și nu a reușit asta, singurul care i-a fost aproape din acest punct de vedere (și nu numai) fiind antrenorul și soțul ei, Răzvan Sabău.

În acest moment, Patricia nu are sponsor, însă firesc ar fi s-o vedem în cel mai scurt timp într-unul dintre echipamentele „consacrate” din circuitul feminin de tenis.

author avatar
Eli Dan Davidescu
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger