AcasăSPORTPerformanta remarcabila! Simona Halep s-a calificat in sferturi la Australian Open!

Performanta remarcabila! Simona Halep s-a calificat in sferturi la Australian Open!

Simona Halep, cea mai buna jucatoare de tenis din Romania, a obtinut, luni dimineata, una dintre cele mai mari performante din ultimii ani – calificarea in sferturile de finala de la Australian Open.

La nici 23 de ani, Simona Halep a predat o adevarata lectie de tenis in confruntarea cu Jelena Jankovic, semifinalista din 2008, si s-a impus, scor 6-4, 2-6, 6-0.

Simona a inceput meciul in forta si s-a distantat la 3-1 in primul set, dar experienta lui Jankovic a readus-o pe sarboaica in meci, jucatoarea nascuta la Belgrad reusind sa castige trei game-uri la rand si sa conduca cu 4-3. A fost un simplu foc de paie. Simona a controlat tactic finalul de set si s-a impus, cu 6-4.

Cateva momente de uluiala au costat-o pe jucatoarea noastra in setul al doilea si Jankovic s-a impus fara probleme, 6-2.

Momentul decisiv al jocului l-a reprezentat primul game din setul decisiv. Desi sarboaica a avut serviciul si numeroase sanse de a inchide jocul, Simona s-a luptat exemplar, cu o determinare fantastica si a reusit break-ul dupa un game ce a durat mai bine de 15 minute.

Romanca a profitat la maxim de avantajul moral dat de castigarea game-ului maraton, si-a recastigat increderea in propriile forte, dupa un set al doilea mizerabil, si a defilat in fata unei sportive mult mai experimentate. Halep s-a impus, cu 6-4, 2-6, 6-0, si a obtinut o calificare senzationala in faza sferturilor de finala.

Iar pentru Simona urmeaza un meci interesant, cu un adversar care pare mai accesibil, respectiv slovaca Dominika Cibulkova, favorita numarul 20. Totusi, Cibulkova a facut si ea un meci mare in optimi, revenind de la 0-1 la seturi pentru a se impune, cu 3-6, 6-4, 6-1, in confruntarea cu rusoaica Maria Sarapova, favorita numarul 3.

Cibulkova are avantaj in meciurile directe, 2-1. Anul trecut, la Indian Wells, slovaca s-a impus, scor 7-5, 7-6. Miercuri dimineata, dupa fusul orar al Romaniei, Simona Halep are ocazia sa restabileasca egalitatea si sa obtina o calificare istorica in semifinale.

author avatar
Cristi Ionita
894 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger