AcasăSPORTPedepsit pentru ca a refuzat Steaua?

Pedepsit pentru ca a refuzat Steaua?

Denis Alibec a facut, totusi, deplasarea cu lotul Romaniei in Italia

De neinteles inversunarea cu care Federatia Romana de Fotbal a cautat sa-l declare „inapt” pentru Euro 2016 pe Denis Alibec. Multe semne de intrebare a ridicat si tacerea selectionerului Anghel Iordanescu, a carui atitudine din ultimele zile a lasat sa se inteleaga ca la mijloc putea fi altceva.

Denis Alibec a facut, totusi, deplasarea cu lotul Romaniei in Italia

Vorbim, totusi, despre cel mai in forma atacant roman al momentului. Practic, Denis Alibec este cel care a carat in spate Astra dupa plecarea lui Constantin Budescu. Veritabil numar „9”, tatarul a iesit golgheterul formatiei de la Giurgiu si asta desi a evoluat intr-o mana, dupa cum au tot insistat „expertii” de la „Casa Fotbalului”.

Nu putine sunt vocile din fotbalul romanesc care sustin ca, de fapt, aversiunea selectionerului fata de Alibec are la baza, de fapt, refuzul jucatorului de a semna, in iarna, cu Steaua! Se stie ca Gigi Becali si l-a dorit foarte mult pe atacantul Astrei, iar in acest sens a demarat negocierile direct cu patronul Ioan Niculae. Nu stim de ce s-au impotmolit, dar cert este ca nici Denis n-a parut prea incantat, la momentul respectiv, sa „tradeze” Astra printr-un transfer la echipa lui Laurentiu Reghecampf.

Sumudica: „Exces de zel”

Antrenorul Astrei, Marius Sumudica, nu exclude posibilitatea unei „pedepse” ce s-a vrut a fi aplicata lui Alibec: „Tind sa cred ca este doar un exces de zel si nu vreau sa ma gandesc mai departe, la alte motive. S-ar face o mare greseala in fata natiunii, Denis este, de departe, cel mai bun atacant al Romaniei”.
Mama lui Alibec a vorbit si ea despre situatia in care a fost pus fiul ei: „Nu vreau sa atac pe nimeni, doar imi exprim niste nedumeriri. Se stia de o luna despre situatia lui, trei medici de specialitate si-au dat acordul sa joace si acum, fix inainte de plecarea in Italia, ni se spune ca Denis trebuie sa se opereze! Sentimentul meu e ca Denis nu va fi oprit in lotul pentru Euro!”.

Vardy a iesit campion cu dubla fractura

Golgheterul lui Leicester (locul 3 in clasamentul marcatorilor din Premier League) si omul decisiv in castigarea titlului de catre „vulpi”, ne referim la Jamie Vardy, a jucat mai bine de 7 (!) luni cu o dubla fractura la incheietura mainii drepte! Sa fim seriosi, o problema mult mai grava decat a lui Denis Alibec.
Vazut de mai multi specialisti ortopezi, Vardy a primit o proteza speciala (pe care o va folosi si la Euro) si a intrat titular meci de meci. Rezultatul? Un sezon incheiat cu titlul de campion si 24 de goluri marcate pentru Leicester.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger