AcasăSPORTPe langa Kontoes, Becali il vrea si pe "Xavi" Fountas!

Pe langa Kontoes, Becali il vrea si pe „Xavi” Fountas!

Taxiarchis a debutat in Super Liga la 16 ani, 6 luni si 13 zile

Patronul ros-albastrilor a plecat in Grecia decis sa-l cumpere de la AEK Atena pe Giannis Kontoes. Intre timp, Gigi Becali a aflat si de internationalul de tineret Taxiarchis Fountas, un fotbalist de 17 ani comparat cu Xavi de la Barcelona.

Taxiarchis a debutat in Super Liga la 16 ani, 6 luni si 13 zile

Gigi Becali, Mihai Stoica si Laurentiu Reghecampf urmau sa fie prezenti aseara, pe arena „Spyros Louis” din Atena, la partida in care AEK a disputat-o impotriva celor de la Atromitos, in runda cu numarul 15 din SuperLiga.

Giannis poate juca fundas dreapta sau stanga, dar si in centrul apararii

Stelistii s-au deplasat in Grecia cu tinte precise: doi jucatori de la ultima clasata, AEK Atena, formatie afata la un pas de desfiintare din cauza problemelor financiare. Trupa antrenata de neamtul Ewald Lienen si-a scos toti jucatorii la vanzare, iar fotbalistii luati in vizor de romani sunt fundasul de banda Giannis Kontoes (26 de ani), dar si unul dintre cei mai promitatori mijlocasi ai Greciei, junele Taxiarchis Fountas (17 ani). Tatal lui Fountas afirma ca de fiul sau s-au mai interesat si alte cluburi din Europa, Reading (Anglia) si Real Zaragoza (Spania), dar contractele oferite nu au fost pe masura valorii odraslei sale. Fountas senior este si impresarul lui Taxiarchis, un jucator care a bifat 13 partide pentru AEK Atena in acest sezon, grupare pentru care a marcat de trei ori, in disputele cu PAS Giannina, Veria si Platanias. Fountas este comparat de ziaristi greci cu celebrul Xavi de la FC Barcelona.

Daca situatia la AEK Atena n-ar fi fost dezastruoasa, si admitand ca Gigi Becali doreste sa-i cumpere pe ambii jucatori vizati, atunci patronul Stelei ar trebui sa plateasca 1,5 milioane de euro. Aceasta este valoarea comuna a lui Kontoes si Fountas, potrivit transfermarkt. Cum gruparea de pe  „Spyros Louis” este in faliment, exista voci care afirma ca tandemul elen il va costa pe finantatorul Stelei maximum 500.000 de euro.

author avatar
Sebastian Stan
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger