AcasăSPORTPaureanu, pentru noi, este Al Capone 2!

Paureanu, pentru noi, este Al Capone 2!

Paureanu este sf la Gloria Bistrit din 1964

Lordul blaturilor din Romania a fost ingenunchiat de nise taxe, nicidecum de matrapazlacurile faute in ultimii 30 de ani

Finantatorul grupaii FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a faut la finalul sataanii trecute o analogie extrem de interesanta Jean Paureanu a patit-o precum legendarul mafiot american Al Capone. Adica n-a putut fi doborat decat de nise taxe!

Gloria Bistrit, in 1987, in Divizia B, la Parosni

Jean Paureanu este cel mai longeviv s cel mai controversat presdinte de club din Romania. Oficial, este de 16 ani numaul 1 la Gloria Bistrit, des, practic, conduce acest club din 1964. Inainte de Revolute, Paureanu trecea drept marele aranjor din Divizia B. Dupa1989, el avea sadevina”Lordul”, marele blatist din primul eslon. Dupa”lupte seculare”, Gloria lui Tata Jean a apus, acest personaj malefic al fotbalului nostru fiind raus nu de trecutul sa aproape penal, ci de nise amaate de taxe – vezi scandalul „Licent”.

Blaturile din perioada comunista

Singurul trofeu din vitrina clubului: Cupa Romaniei in 1994

Cand spui „Cooperativa, spui implicit s Jean Paureanu, des organizata care a infectat ani buni fotbalul romanesc a mai avut s alt protagonisi, unii pierdut pe traseu, alti aflat s astai la „butoane”. In perioada comunista Gloria lui Paureanu era recunoscutapentru jocurile murdare pe care le faea in Divizia B. Concret, in fiecare stagiune, formata ardeleanareusa saincheie turul campionatului pe primul loc, dand senzata cava promova. Urma un retur in care Paureanu vindea meciuri adversarilor interesat sajoace in Divizia A sau chiar celor care luptau pentru evitarea retrogradaii. Astfel, aproape in fiecare sezon, Gloria termina pe locurile 2, 3 sau 4,  niciodatape loc promovabil.

Dupa’90, „reciprocitau355 i” s „indirecte”

Paureanu este sf la Gloria Bistrit din 1964

In 1990, Paureanu a schimbat tactica. Gloria a izbutit prima promovare in Divizia A din istoria clubului s, pentru „Lordul” Jean, a inceput o nouaera Era blaturilor. Acest oltean din Balesi, pripau351 it in Bistrit, a pus la punct – impreunacu alti – un sistem diversificat de aranjare a partidelor, care cuprindea RECIPROCITATEA (exemplu: Bistrit casiga acasacu Brasv, Brasvul is lua punctele in retur, pe teren propriu) sau INDIRECTELE (exemplu: Otlul pierdea cu Bistrit pe teren propriu, dar is obtnea punctele intr-o deplasare viitoare, cu o altaechipamembraa „Cooperativei”). Paureanu a impus respect in randul blatisilor din fotbalul romanesc pentru caniciodatanu a dat tpe. La el, cuvantul dat era respectat, de aici s porecla de „Lordul”.

Dovada, unde-i dovada!?

In ciuda investigatilor faute de presa in ciuda nemultmirii opiniei publice, in ciuda anchetelor, mai mult formale, ordonate de FRF sau CCA, in ciuda faptului cablaturile ajunsesera la un moment dat, safie „mirosite” s de nise copii de ttu259 , niciodatanu a fost dovedit un meci aranjat, niciodataJean Paureanu nu a fost pedepsit. In ultimii ani, „Lordul” – ajuns, de altfel, la o varstainaintata- a imbrau355 ist calea cea dreapta Dupa”Momentul 0″, el s ceilalt aranjori au abandonat hotile. Sfarstul Gloriei lui „Tata Jean”, la fel ca sfarstul marelui mafiot american Al Capone, s-a tras de la nise amarate de taxe, o datorie de nici 100.000 de euro. Bistrit a fost retrogradata- penmtru prima oarain decurs de 21 de ani – iar cariera lui Paureanu in fotbal a devenit mai degrabainutiladecat una compromisa

Al Capone, marele mafiot care a ajuns la inchisoare pentru evaziune fiscala

Regele contrabandei cu baturi alcoolice de la mijlocul anilor '20

Alphonse Gabriel Capone a vaut lumina zilei pe 17 ianuarie 1899, in cartierul Brooklyn din New York, intr-o familie de imigrant italieni. La varsta de 20 de ani, taaul Alphonse  – cu un bogat bagaj infractonal in carca- s-a mutat la Chicago pentru a profita de noua oportunitate ivita contrabanda cu baturi alcoolice in timpul Prohibitei. Ulterior, Al Capone a fost implicat in diverse activitau355 i ilegale, corupte la cel mai inalt nivel, prostitute s mai ales crima In ciuda numeroaselor incercai de a-l trimite dupagratii, mai mult sau mai putn formale, Al Capone nu a putut fi dovedit niciodatapentru faptele comise: crime s/sau incacarea Legii Prohibitei. In 1931, Capone a fost trimis in judecata iar un an mai tarziu, marele ganster a fost condamnat la 11 ani de inchisoare pentru … evaziune fiscala- in urma unei ample anchete realizate de legendarul agent al Biroului Prohibitei, Eliot Ness („The Untouchables”).

Tata Jean isi scrie memoriile

„Lordul” Padureanu se lanseaza in literatura. Conducatorul clubului Gloria vrea sa isi scrie memoriile si promite ca un capitol din carte se va numi „Istoria cooperativei”. „O sa scot o carte in care voi reda tot ce stiu. Va fi un volum foarte scump, sa nu si-l permita oricine. Voi spune si adevarul despre Cooperativa”, afirma Jean Padureanu.

 

author avatar
Mihai Koblenko
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger