AcasăSPORTPatru internationali romani, personaje principale pe piata transferurilor. Vezi despre cine este...

Patru internationali romani, personaje principale pe piata transferurilor. Vezi despre cine este vorba si ce se poate intampla!

Desi nationala de fotbal a Romaniei sta prost in preliminariile pentru Campionatul Mondial din Brazilia, de anul viitor, fotbalistii romani raman la mare cautare in Europa, mai ales ca sunt considerati jucatori ieftini.

Aproape sigur patru dintre internationalii romani isi vor schimba echipele in aceasta vara, fotbalistii luati in calcul fiind Costel Pantilimon, Ciprian Marica, Daniel Niculae si Cristian Sapunaru.

Rezerva de lux la Manchester City, Pantilimon s-a saturat sa joace „din An in Paste” si vrea o echipa unde sa evolueze mai des. In ultima perioada se vorbeste tot mai des despre interesul Fiorentinei, echipa la care Pantilimon ar avea acelasi salariu si i s-ar oferi posibilitatea de a juca in cupele europene.

Pantilimon este considerat o varianta mult mai ieftina fata de actualul titular, Emiliano Viviano, care a fost doar imprumutat de la Palermo. Desi este nascut si crescut la Florenta si considerat un adevarat idol, Viviano are o clauza de cumparare de 7,5 milioane de euro, in timp ce Pantilimon este de trei ori mai ieftin.

Lui Ciprian Marica ii expira, la 30 iunie, contractul cu Schalke 04 si, conform presei germane, este putin probabil sa mai continue la gruparea din Gelsenkirchen. Atacantul are avantajul ca poate fi luat gratis, dar salariul solicitat este unul pe masura. Pentru Marica exista oferte din Germania, Italia, Rusia, Ucraina si Tarile Arabe. Totusi, este putin probabil ca Marica sa faca pasul catre zona araba, mai ales ca isi doreste sa ramana in circuitul echipei nationale.

Daniel Niculae s-a saturat de statutul sau de eterna rezerva la Kuban Krasnodar si vrea sa paraseasca gruparea rusa, desi mai are un an de contract. Fostul rapidist cauta o echipa unde sa joace constant pentru a reveni in circuitul echipei nationale, dar variantele sunt destul de putine in cazul sau, mai ales din pricina faptului ca nu a evoluat prea mult in ultimii ani.

Conform wowbiz.ro, Niculae si-a mandatat impresarul, pe Bogdan Mara, sa-i gaseasca echipa, iar la ora actuala se vorbeste de interesul unor echipe din Turcia, dar si din Liga a doua franceza sau spaniola.

Nu in ultimul rand, Cristian Sapunaru are zilele numarate la Real Zaragoza, dupa ce gruparea de pe La Romareda a retrogradat in Segunda Division.

Sapunaru are un salariu prea mare pentru Liga a doua spaniola astfel ca nu va ramane la Zaragoza. Totusi, fundasul are avantajul unor evolutii constant bune astfel ca pentru el, in acest moment, cea mai buna varianta pare a fi Lazio Roma.

author avatar
Cristi Ionita
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger