AcasăRecomandariPatronii din Liga 1 spalau bani negri prin intermediul cluburilor!

Patronii din Liga 1 spalau bani negri prin intermediul cluburilor!

Avocatul Cristian Jura s-a specializat pe cazuri din lumea sportului si in special a fotbalului, fapt ce l-a dus tocmai la Lausanne, in Elvetia.

Cristian Jura se ocupa la Lausanne de marile litigii din sport

Este singurul roman care lucreaza la Tribunalul de Arbitraj Sportiv si asta da greutate vorbelor sale. Intr-un interviu acordat TVR 1, Jura s-a referit la problemele financiare cu care se confrunta fotbalul de la noi. In opinia sa, insolventa din Liga 1 ar fi cauzata de unele „practici” avute de fostii sau chiar actualii proprietari de cluburi. Tocmai din acest motiv a intervenit UEFA cu legea fair-play-ului financiar, care reglementeaza modul in care o grupare poate fi sustinuta cu bani de patronat. „Esenta fair-play-ului financiar este aceea ca incerca sa nu se mai spele bani prin cluburi si au vrut sa evite ca aceste cluburi sa devina un soi de pusculite. De cele mai multe ori, patronul imprumuta clubul, apoi, la un moment dat, incerca sa-si ia toti banii inapoi. Atunci au spus ca imprumuturile patronului trebuie evitate. Finantarea se face prin donatie sau prin sponsorizari. La noi, aceste reguli nu prea au fost luate in serios, au cam mers pe burta”, sustine Cristian Jura.
Referitor la cazul fostului international Adrian Mutu, dat in judecata de Chelsea imediat dupa scandalul de dopaj din 2004, avocatul roman afirma ca „Briliantul” a scapat de orice raspundere: A fost cazul cu o suma acordata drept despagubire unui club, in jur de 20 de milioane de euro, cu tot cu penalizari. O astfel de despagubire nu s-a mai acordat niciodata in istoria TAS. Cazul lui Mutu a avut mai multe etape, iar acum s-a inchis. Adrian nu mai trebuie sa dea niciun ban. Chelsea il putea executa silit intr-un anumit termen, dar nu a facut nimic. Apoi a incercat sa recupereze banii de la niste terti, insa nu a avut castig de cauza”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger