AcasăSPORTPatron din NBA, gata să cumpere Facebook

Patron din NBA, gata să cumpere Facebook

El este miliardarul din NBA care a fost la un pas să cumpere Facebook pe 20 de miliarde de euro.

Nu ar fi fost primul contact cu tehnologia pentru Steve Ballmer, care la 68 de ani, are o avere estimată la 122 de miliarde de dolari, strânsă alături de Bill Gates, la Microsoft.

Ballmer a sosit în 1980 la Microsoft, de unde a plecat în 2014, după o perioadă de 14 ani în funcția de CEO al gigantului din tehnologie.

Plecarea sa din firma lui Bill Gates a coincis cu momentul în care Ballmer a decis să-și ia inima în dinți și să înceapă o aventură în lumea sportului.

Donald Sterling, fostul proprietar al echipei Los Angeles Clippers, a primit interdicție pe viață în NBA din cauza unor comentarii rasiste, moment în care fostul CEO al Microsoft a decis să-i facă o ofertă de 2  miliarde de dolari pentru a prelua echipa. Tranzacția s-a făcut rapid, în 2014 și de atunci Steve Ballmer conduce LA Clippers.

În urmă cu 15 ani, înainte de aventura din NBA, Ballmer a avut o încercare de a prelua gigantul Facebook. I-a făcut o ofertă uriașă, pentru atunci, lui Mark Zuckerberg, oferindu-i 20 de miliarde de euro, la acea vreme, fondatorului celei mai mari rețele de socializare ale planetei, însă tranzacția nu s-a realizat.

„Am încercat să cumpăr totul”, a recunoscut el.

„Zuckerberg a venit în Seattle, ne-am întâlnit acolo, am pus o ofertă concretă pe masă. Ross Perot a încercat să cumpere Microsoft de la Bill Gates în 1979 și Bill a spus nu.

Fondatorii au într-adevăr multă dragoste și pasiune pentru ceea ce le aparține, și chiar dacă Facebook era mic, cred că era în 2009 și am oferit peste 20 de miliarde de dolari și Mark nu a avut absolut niciun interes.”

Cum proiectul Facebook nu a funcționat, Ballmer s-a mulțumit cu baschetul, chiar dacă echipa sa este veșnic în umbra celor de la LA Lakers, multipli campioni NBA.

author avatar
Mihail Ioan
383 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger