AcasăSPORTPatinoarul de la Doha

Patinoarul de la Doha

Francezul sterge terenul de la Doha

Jo Wilfried Tsonga a castigat turneul de tenis de la Doha si un cec de 175.000 de dolari, dupa o finala in care francezul a fost la un pas sa se accidenteze grav.

Francezul sterge terenul de la Doha

Tsonga s-a impus, cu 7-5, 6-3, in meciul cu Gael Monfils din ultimul act al turneului de 1,03 milioane de dolari de la Doha, dar ambii jucatori au acuzat suprafata precara de joc. Hard-ul din Qatar s-a transformat intr-un adevarat patinoar, din cauza umiditatii excesive, iar Monfils si, mai ales, Tsonga au fost protagonistii unor cazaturi spectaculoase. “Suprafata de joc era foarte alunecoasa, era periculos” a spus Jo Wilfried Tsonga la finalul disputei, dar asta nu l-a impiedicat sa inceapa sezonul cu buzunarul plin. Francezul a profitat, in semifinale, de retragerea lui Roger Federer, cel care a acuzat la randul lui o accidentare la spate, tot din cauza suprafetei de joc. De asemenea, Nadal a facut figuratie in semifinala cu Monfils si s-a multumit cu 50.000 de dolari. Kim Clijsters, Sabine Lisicki si Flavia Pennetta, trei dintre jucatoarele cu sanse la castigarea primului Grand Slam al anului, s-au accidentat si ele din pricina conditiilor dificile in care s-au disputate primele turnee ale anului.

Australian Open va debuta la sfarsitul acestei saptamani si este cotat cu premii totale in valoare de 25 de milioane de dolari, fiind competitia de tenis care pune la bataie cele mai mari castiguri.

author avatar
Cristi Ionita
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger