AcasăRecomandariPaszkany nu mai vrea sa plateasca drepturile tv!

Paszkany nu mai vrea sa plateasca drepturile tv!

Sedinta furtunoasa la Liga Profesionista, iar subiectul care a incins spiritele nu are legatura cu finalul de campionat si lupta pentru titlu, respectiv salvarea de la retrogradare.

Televizarea meciurilor din Liga 1, ultima afacere pusă la cale de Paszkany

Detinatoarea dreturilor tv in Liga 1, offshore-ul maltez Intel Sky Broadcast, controlat de Arpad Paszkany, a cerut, ieri, in cadrul Adunarii Generale a LPF, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din sezonul viitor. Presedintele executiv al ASA-ului, Narcis Raducan, a afirmat ca firma ISB doreste sa achite pentru campionatul 2015/ 2016 aceeasi suma ca pentru editia actuala, fara a plati cota cu care creste valoarea contractului, potrivit intelegerii incheiate in 2014: „S-a initiat o discutie care va fi foarte mediaziata, pentru ca ISB a propus o diminuare a contractului pe anul viitor. Si, fiind vorba de bani, e sigur ca vom avea multe discutii. Solicitarea este ca anul viitor sa ramanem cu aceeasi suma, desi in mod normal ar fi trebuit sa creasca proportional”. Informatia a fost confirmata si de Florin Prunea, conducatorul CSMS Iasi, care a declarat ca, in sfarsit, gruparile din Liga 1 au primit permisiunea sa studieze contractul prin care au fost vandute drepturile tv catre Intel Sky Broadcast: „Fiecare club a primit ok-ul sa consulte contractul, pentru ca, pana acum, au fost foarte putini cei care au avut acces la acest document. Firma care a cumparat drepturile tv a spus initial ca este obligatoriu schimbarea sistemului competitional si uite ca s-a schimbat”.

Pe 4 martire 2014, LPF a semnat un parteneriat media pe cinci ani cu societatea ISB, firma inregistrata in Malta si controlata, dupa cate se pare, de Arpad Paszkany, patronul clubului CFR Cluj. Conform contractului, Liga trebuie sa incaseze de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani de contract. La aceasta suma se adauga un milion de euro pentru Cupa Ligii. In plus, LPF primeste o suma egala cu 20% din veniturile nete din publicitate care vor fi obtinute de catre televiziunile ce transmit meciurile din Liga 1.

Dragomir: „Vine DNA-ul!”

Fost presedinte al LPF, Dumitru Dragomir este convins ca actuala conducere a Ligii va fi anchetata de Directia Nationala Anticoruptie pe motiv de vanzare fara licitatie a drepturilor tv.
La aflarea vestii ca ISB nu mai vrea sa respecte contractul semnat cu Liga, Dragomir a jubilat: „Ha, ha, ha! Se intampla exact ce am spus eu! Cand nu faci licitatie, te ia masina in bot. Acum, sa-i intreb eu pe ei (n.n. – actualii concuatori ai LPF), de ce nu au facut licitatie si cine raspunde pentru ce se intampla?! Pentru ca acum vine DNA-ul! Eu, daca procedam asa si nu faceam licitatie, eram arestat de o suta de ori pana acum. Isi da toata lumea seama ca asta a fost smecheria? M-au dat afara de la Liga pentru bani. Cei care conduc acum LPF au facut contracte fara garantii, dar eu nu am facut unul fara garantii, pentru ca, in momentul in care incalcau contractul, pac, le luam garantia! Altfel, contract fara garantii e puscarie curata! Cine a facut asta sa raspunda!”.
Fara ocolisuri, Dumitru Dragomir ii sfatuieste pe patronii de cluburi sa se adreseze procurorilor anticoruptie daca vor ajunge la concluzia ca intelegerea privind cedarea drepturilor tv catre ISB s-a facut in mod fraudulos: „Presedintilor de cluburi le transmit sa fie tari pe pozitii si sa analizeze bine contractul. Daca a fost facut fraudulos, sa se indrepte imediat catre DNA!”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
639 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger