AcasăRecomandariPaszkany a platit 17 milioane de euro!

Paszkany a platit 17 milioane de euro!

Manevra pusa la cale de ISB si conducerea Ligii Profesioniste a esuat: cluburile din prima Liga nu au cedat presiunii exercitate asupra lor si l-au fortat pe Arpad Paszkany sa respecte contractul pentru drepturile tv!

Paszkany a platit 17 milioane pentru dreptul de a vinde imagini de la meciurile din Liga 1

In ultima zi prevazita pentru a face acest lucru (15 iunie), societatea malteza controlata de finantatorul echipei CFR Cluj a virat in contul LPF suma de 13,75 milioane de euro (plus TVA, circa 17 milioane de euro), reprezentand prima rata din cele doua aferente sezonului 2015/ 2016. Daca ar fi refuzat sa faca plata, ISB risca nu doar sa piarda contractul cu Liga Profesionista de Fotbal, ci si un proces pe care, aproape sigur, l-ar fi pierdut. „Le-au intrat banii, gata! Indirect, i-am ajutat si eu pe conducatorii de cluburi, ca altfel erau santajati in continuare. Banii au intrat azi (n.n. – ieri) in contul LPF si urmeaza sa fie directionati catre cluburile din Liga 1. Pana la urma, si Paszkany a fost baiat de cuvant si, cand a vazut ca nu tine, a platit“, a declarat Dumitru Dragomir, fostul presedinte al Ligii.
Timp de aproape o luna, Gino Iorgulescu a tot incercat sa-i convinga pe finantatorii gruparilor din Liga 1 ca este in avantajul lor sa accepte mai putini bani pentru drepturile tv. Initial, ISB a vrut sa reduca suma de la 27,5 milioane pe sezon la 21 de milioane de euro. Refuzati, Paszkany si Iorgulescu au facut o noua incercare, la 23,3 milioane, dar si aceasta a fost respinsa. Conform contractului in vigoare, campioana la zi, Steaua Bucuresti, va incasa aproape 4 milioane de euro, iar o nou-promovata se va alege cu 1,1 milioane de euro.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
509 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger