AcasăRecomandariParerea juniorilor Razvan Popa si Andrei Radu despre selectionata Under17: Suntem prea...

Parerea juniorilor Razvan Popa si Andrei Radu despre selectionata Under17: Suntem prea buni pentru echipa asta!

Fostul international Constantin Galca se confrunta la echipa nationala cu o problema pe care n-ar fi banuit-o in veci: juniori care refuza convocarea pe motiv ca sunt, din punct de vedere valoric, peste nivelul colegilor de lot!

Constantin Galca este socat de gestul juniorilor Razvan Popa si Andrei Popa
Razvan Popa
Andrei Radu

In plina campanie de calificare la turneul final al Campionatului European (9-21 mai, 2014, in Malta), Romania „U17” a fost sabotata chiar din interior: doi juniori l-au anuntat pe selectionerul Galca sa nu-i mai cheme pe viitor, pentru ca vor refuza convocarea! Legitimati la Internazionale Milano, Andrei Radu (16 ani, portar) si Razvan Popa (17 ani, mijlocas) se considera prea buni pentru echipa nationala, parere pe care nu s-au jenat sa i-o impartaseasca si fostului „inchizator” de la Real Mallorca si Espanyol Barcelona. La inceputul lunii octombrie, reprezentativa Under 17 a pregatit la Mogosoaia turneul din Albania, antecamera turneului de elita, din primavara anului viitor. Nemultumit de cum se antrenau cei doi, Galca i-ar fi chemat la o discutie in particular, prilej cu care, sustin surse federale, i-ar fi intrebat franc: „Ba, voi mai vreti sau nu sa jucati pentru Romania?”. Raspunsul primit a fost un dublu „Nu!” categoric. „De ce?”, a replicat tehnicianul. O data ridicata mingea la fileu, Radu si Popa au percutat: „Pentru ca suntem prea buni pentru echipa asta, d-aia!”. Convins ca „interistii” nu glumesc, Costel Galca le-a dat liber si a plecat in Albania cu un lot alcatuit in mare din juniori de la Academia Hagi si Steaua Bucuresti.

Amenintati de Casiraghi

In timp ce colegii lor jucau sub tricolor in Albania, Andrei Radu si Razvan Popa s-au intors in Italia, revenind la antrenamentele Interului. Acolo, la Milano, cei doi pusti s-au intalnit cu Pierluigi Casiraghi, seful Centrului de Copii si juniori al gruparii „nerr-azzure”. „Ce-i cu voi aici? Nu trebuia sa fiti in Romania”, i-a luat la rost venerabilul Casiraghi, unul dintre cei mai importanti descoperitori de talente din fotbalul mondial. Cand a aflat povestea, relatata cu seninatate de romani, Casiraghi s-a facut foc si para si i-a amenintat pe Andrei Radu si Razvan Popa ca risca sa fie afara de la Inter: „Va trimit pachet acasa daca mai faceti o singura data asa ceva. La Inter Milano, noi nu incurajam copiii sa refuze convocarea la nationala, din contra. Ce-ati facut voi? Cine v-a invatat sa procedati asa? V-ati batut joc de voi insiva, de tara voastra si de clubul nostru!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.902 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger