AcasăSPORTParchetul spaniol ancheteaza FC Barcelona pentru transferul lui Neymar

Parchetul spaniol ancheteaza FC Barcelona pentru transferul lui Neymar

Transferul lui Neymar, al doilea cel mai scump din istoria fotbalului

Continua seria problemelor legate de transferul lui Neymar: Parchetul General din Madrid a decis sa trimita in judecata FC Barcelona, dar si pe fostul presedinte Sandro Rosell, si actualul, Jose Maria Bartomeu, sub acuzatia de comiterea unor grave delicte fiscale.

Transferul lui Neymar, al doilea cel mai scump din istoria fotbalului

Procurorul Audientei Nationale, jurisdictie specializata in dosarele complexe, Jose Perals Calleja, a estimat ca este posibil ca Rosell sa se fi facut vinovat de doua delicte fiscale, asemenea clubului, precum si de un delict „social” in legatura cu achizitionarea starului brazilian, in 2013. Parchetul considera ca exista indicii ca transferul lui Neymar a costat mai mult decat cele 57 de milioane de euro notificate Fiscului. „In total, fara a lua in calcul doua plati conditionale, costul achizitiei jucatorului este estimat la minimum 82.743.485 de euro”, a scris procurorul de caz in rechizitoriu. In consecinta, Barcelona nu ar fi platit impozite de circa 12 milioane de euro, ceea ce ar stabili costul real al venirii lui Neymar la 94,9 milioane de euro, al doilea cel mai scump transfer din istoria fotbalului.
Parchetul a cerut si inceperea anchetei privindu-l pe Josep Maria Bartomeu, fosta mana dreapta a ex-presedintelui Sandro Rosell si urmas al acestuia la sefia clubului catalan. In urma cu cateva luini, FC Barcelona a anuntat ca a varsat „o regularizare voluntara”de 13,5 milioane de euro fiscului spaniol. „Prea tarziu!”, au raspuns anchetatorii.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger