AcasăSPORTPapp e vinovat, dar treaba de la cap se-mpute!

Papp e vinovat, dar treaba de la cap se-mpute!

Papp a fost jalon in fata sarbilor, ca mai toti aparatorii Stelei

Campioana Romaniei a fost eliminata prematur din UEFA Champions League, dupa 1-1 si 2-4 cu Partizan Belgrad, iar pentru echipa lui Radoi se anunta vremuri grele.

Papp a fost jalon in fata sarbilor, ca mai toti aparatorii Stelei

Steaua a inceput sezonul pe cai mari, din postura echipei care castiga absolut tot: titlul in Liga 1, Cupa Romaniei, Cupa Ligii. Invincibilitatea Stelei pe plan intern l-a facut pe patronul Gigi Becali sa viseze frumos la calificarea in grupele UCL, ba chiat la accederea in optimile de finala ale celei mai puternice competitii europene intercluburi. Totusi, planul gandit de finantator, impreuna cu finul sau, antrenorul Mirel Radoi, a fost sortit esecului inca din start. Iar acest lucru s-a vazut mai ales in deplasarea de la Belgrad, cand norocul avut cu Trencin n-a mai tinut. Steaua a schimbat cel putin o jumatate din echipa de baza, fata de sezonul precedent, iar lipsa de experienta a lui Mirel Radoi s-a vazut cand tehnicianul a trebuit sa asambleze, urgent, o noua formula ideala. Mai mult, intarzierea cu care s-au facut transferurile i-a costat scump pe campioni, mai ales ca valoarea multora dintre noii-veniti este una cel putin discutabila. Trei exemple sunt elocvente: Alcenat, Hamroun si  Tade.

nBecali si Radoi platesc scump greselile pe care le-au facut (sursa foto digisport.ro)

Fundasul haitian a jucat la Gold Cup pana pe 18 iulie, iar oboseala acumulata s-a vazut inclusiv la Belgrad. Miercuri seara, pustiul-minune al sarbilor, Andrija Zivkovic, l-a intors pe toate fetele, inclusiv la golul de 3-2. In plus, Alcenat a fost iertat de al doilea cartonas galben si, implicit, de eliminare, dupa un hent comis in jumatatea de teren adversa. Fost golgeter la CFR Cluj, Tade are un singur gol marcat in cinci meciuri jucate pentru Steaua, iar trecerea „de la sat la oras” pare dificila pentru atacantul care a ajuns deja la 29 de ani. Fotbalist talentat, cu executii de finete, Hamroun este cea mai buna achizitie a Stelei din aceasta vara, dar, ca imagine, trebuie precizat ca vine de la o echipa care a retrogradat, Otelul Galati, iar asta spune totul despre campania de achizitii a campioanei Romaniei.

No money, no honey!

Dupa esecul de la Belgrad, patronul Gigi Becali s-a plans ca nu mai are banii  necesari pentru a tine echipa la un nivel inalt. „Daca as fi avut 50 de milioane de euro, as fi bagat 20 de milioane de euro in echipa. Dar eu nu mai am nici macar 20 de milioane de euro si, atunci, cum as putea sa bag bani in echipa?”, a spus Becali. Cert este ca, din cauza problemelor avute cu legea, afaceristul pare ca a ajuns la fundul sacului. Dar, cum englezii spun „no money, no honey!” (n.r. – fara bani, nu primesti miere), este dubioasa intentia patronului de a ajunge in top cu o echipa carpita. Daca la toate aceste probleme mai adaugam neinspiratia lui Radoi de la Belgrad (trebuia sa-l scoata pe Papp la pauza, dupa ce a remarcat nesiguranta fundasului), atunci se poate spune ca Papp este doar unul dintre cei care ar trebui sa plateasca pentru esecul din Serbia.

author avatar
Cristi Ionita
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger