AcasăSPORTPaolo Rossi vine sa joace in Romania

Paolo Rossi vine sa joace in Romania

La Iasi, pe cel mai modern teren sintetic din tara vor fi din nou fata-n fata, dupa 28 de ani, Claudio Gentile si Ilie Balaci, doi dintre protagonistii legendarei confruntari din aprilie ’83.

Golurile lui Paolo Rossi au adus Italiei titlul mondial in 1982

Reeditarea partidei de pe fostul „23 August” este parte a unui grandios eveniment care marcheaza inaugurarea in Moldova a scolii de fotbal „Maestrelli Iasi”. Pe 28 noiembrie se va taia panglica unui modern teren sintetic, acreditat de UEFA si nemaiintalnit in Romania, ocazie cu care organizatorii vor deschide portile academiei care poarta numele fostei glorii laziale Tommaso Maestrelli. Personaj cunoscut in lumea fotbalului si nu numai, Dan Cojocaru (una dintre gazdele evenimentului) va oferi publicului microbist un moment colosal: reeditarea partidei din aprilie ’83 dintre nationala Romaniei si reprezentativa Italiei, campioana mondiala la vremea respectiva.

Romania a invins Italia cu 1-0, la Bucuresti, in aprilie '83

Din pacate, doi dintre eroii principali ai meciului de acum 28 de ani nu vor fi prezenti, Dino Zoff (69 de ani) fiind prea in varsta pentru un astfel de joc, iar Ladislau Boloni retinut de programul incarcat al echipei PAOK Salonic. Cu toate acestea, de la italieni nu vor lipsi Paolo Rossi, Giancarlo Antognoni, Claudio Gentile, Franco Baresi, Giuseppe Dosenna, Alberigo Evani si Stefano Tacconi (rezerva lui Zenga la „mondialul” din ’90), ultimul urmand a-l inlocui intre buturi pe absentul Zoff. De la romani, au confirmat ca vor intra pe teren Nicolae Negrila, Ioan Andone, Sorin Cartu, Nicolae Ungureanu, Costel Orac, dar mai ales Gino Iordulescu, Rodion Camataru si Ilie Balaci.

Maestrelli, omul primului titlu din istoria lui Lazio

Lazialii il pretuiesc pe Tommaso Maestrelli pentru titlul adus acum 37 de ani

Tommaso Maestrelli este un fost jucator al echipelor Bari, AS Roma si Lucchese si antrenorul care a adus primul titlu din istoria clubului Lazio, in editia 1973/ 1974. S-a retras din activitatea sportiva in ’76, imediat ce a fost diagnosticat cu cancer, decedand in luna decembrie a aceluiasi an.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
423 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger