AcasăRecomandariPantilimon, tepuit cu 500.000 de lire sterline de Sunderland!

Pantilimon, tepuit cu 500.000 de lire sterline de Sunderland!

Plecarea lui Costel Pantilimon de la Sunderland nu are absolut nicio legatura cu evolutiile romanului, altfel unul dintre cei mai apreciati portari din Premier League in actualul sezon.

Pantilimon a fost tepuit in Anglia dupa o metoda brevetata de patronii din Liga 1

Din contra, „Panti” plateste pentru o gainarie la care s-a dedat conducerea clubului, genul de teapa des intalnita in Liga 1, dar pe care nu te asteptai sa o regasesti si in Anglia, patria lorzilor. Despre ce este vorba? Conform „Mirror”, in contractul internationalului roman era prevazuta urmatoarea clauza: salariul i se marea cu 500.000 de lire sterline daca bifa meciul cu numarul 50 jucat pentru „pisicile negre”. Ghiciti in cate partide a fost folosit Pantilimon? Fix in 49! Cu un singur meci inainte de activarea clauzei, managerul Sam Allardyce nu l-a mai trimis in teren nici macar un minut! Ultimul joc pentru Sunderland l-a disputat inainte de Craciun, pe 19 decembrie, in infrangerea de la Londra, 1-3 cu Chelsea, pe „Stamford Bridge”. De atunci, cel poreclit de colegi „Guliver” n-a prins nici macar banca de rezerve, nu care cumva sa se accidenteze titularul si, astfel, sa fie obligat sa-l introduca pe Costel Pantilimon.
Cum fostul goalkeeper al Timisoarei nu putea fi tinut in afara lotului inca cinci luni, pana in vara, sefii lui Sunderland au luat hotararea sa se debaraseze de el chiar din aceasta iarna. Si, pe langa economia de 500.000 de lire, oficialii de pe „Stadium of Light” s-au ales si cu un bonus de 500.000 de lire sterline de la Watford, clubul care l-a cumparat pe roman la pret de chilipir. Culmea, transferul lui „Panti” la Watford l-a luat prin surprindere pana si pe managerul Quique Sanchez Flores, care a recunoscut: „Nu avem nevoie de un portar ca sa-l inlocuim pe Heurelho Gomez, el este numarul unu la noi, apara extraordinar. Dar, Costel poate fi un jucator care sa acopere postul asta”.

Prezenta la Euro, in pericol?

La randul lui, Pantilimon este convins ca a facut alegerea potrivita pentru el: „Imi place managerul de aici, imi plac jucatorii si cred ca am facut o alegere buna, eu chiar cred in proiectul Watford. Il cunosc bine pe Gomes, este un om minunat, dar voi lupta pentru postul meu. Este normal sa existe o competitie intre noi”.
Totusi, statutul de rezerva la Warford i-ar putea pune in pericol locul printre „titularii” care vor merge la C.E. La ora turneului din Franta, Costel Pantilimon (28 de ani) risca sa se prezinte fara niciun meci de jucat de aproape sase luni, o situatie de neconceput pentru selectionerul Anghel Iordanescu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
852 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger