AcasăSPORTPalermo, investitie de un miliard de euro

Palermo, investitie de un miliard de euro

Zamparini (dreapta) si Zubeidi au batut palma pentru un viitor stralucitor al “vulturilor”

Maurizio Zamparini (70 de ani), proprietarul clubului italian Palermo, a decis sa lase echipa pe mana seicului Ahmud Zubeidi, liderul AMA Group, cel mai mare producator de mobila si produse chimice din Arabia Saudita.

Zamparini (dreapta) si Zubeidi au batut palma pentru un viitor stralucitor al “vulturilor”

Ahmud Zubeidi si-a asumat responsabilitatea ca, impreuna cu alti parteneri de afaceri din Arabia Saudita, sa investeasca un miliard de euro in urmatorii cinci ani pentru ca Palermo sa beneficieze de un stadion nou si de o echipa care sa-i permita sa se bata pentru castigarea Lo Scudetto si Champions League. La intalnirea dintre cei doi, Zamparini a spus ca “Era pacat sa ratam o asemenea ocazie in conditiile in care ei au banii, iar noi avem pozitia, informatiile, materia prima, respectiv jucatorii”.

De partea cealalta, Zubeidi a precizat ca  a ales Palermo “in baza bunelor relatii pe care le avem cu Domnul Zamparini, dar si pentru ca pietele din Spania si, mai ales, Anglia sunt deja supra-populate cu investitori straini de mare anvergura”.

Zamparini va ramane actionar minoritar la Palermo si va pastra un rol important in deciziile luate de conducerea clubului. Palermo ocupa locul 8 in Serie A, la 14 puncte de liderul Juventus, dupa ce s-au disputat 22 de etape din actualul sezon. Echipa este antrenata de Bortolo Mutti, iar cei mai cunoscuti jucatori din lot sunt Fabrizio Miccoli, Abel Hernandez, Nicolas Bertolo si Josip Ilicic. La gruparea de pe “Renzo Barbera” a evoluat, in perioada 2009-2011, fundasul roman Dorin Goian, actualmente la Glasgow Rangers.

author avatar
Cristi Ionita
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger