AcasăSPORTPacquiao - Bradley, decis de arbitrajul video

Pacquiao – Bradley, decis de arbitrajul video

Victoria acordata lui Bradley a nascut o uriasa controversa in lumea boxului

Americanul Timothy Bradley a devenit noul campion mondial al categoriei welter, in versiunea WBO, dupa ce l-a invins pe Manny Pacquiao weekend-ul trecut, la Las Vegas, insa decizia meciului ar putea fi schimbata.

Victoria acordata lui Bradley a nascut o uriasa controversa in lumea boxului

Aproape toata suflarea boxului a fost de acord ca decizia acordata lui Bradley este una controversata, astfel ca oficialii World Boxing Council au decis sa deschida o ancheta pe seama meciului de la Las Vegas si a modului in care cei trei arbitri-judecatori au decis soarta partidei.

S-a decis ca alti cinci arbitri-judecatori desemnati de WBO sa revada meciul pe video si sa-l repuncteze. In cazul in care cel putin trei dintre cei cinci arbitri-judecatori sunt de parere ca Pacquiao merita victoria, si nu Bradley, decizia de la meci va fi transformat-o intr-un „no contest”, iar centura va reveni la braul filipinezului. Lui Bradley i se va acorda revansa, insa aceasta nu va avea loc mai devreme de anul viitor in conditiile in care americanul si-a afectat ligamentele de la ambele glezne in timpul meciului de weekendul trecut. Situatii asemanatoare s-au petrecut in cazurile Jo Jo Dan – Selcuk Aydin (i s-a acordat revansa lui Dan, dupa ce turcul a obtinut o victorie controversata in iunie 2010) si Chad Dawson – Bernard Hopkins (meci transformat intr-un „no contest”, dupa ce s-a stabilit ca victoria obtinuta de Dawson prin knock-out a venit in urma unei lovituri ilegale).

author avatar
Cristi Ionita
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger