AcasăSPORT(P) Magnumbet te provoacă să pariezi pe „tricolori”. Cele mai îndrăznețe ponturi...

(P) Magnumbet te provoacă să pariezi pe „tricolori”. Cele mai îndrăznețe ponturi la meciul România – Belarus, din preliminariile Euro 2024

În Grupa I de calificare la Campionatul European de fotbal, naționala de fotbal a României o înfruntă pe Belarus, marți, de la ora 21:45, în al doilea meci din cadrul preliminariilor EURO 2024, în direct la Prima TV.

România vine după 2-0 cu Andorra, iar Belarus – după 0-5 cu Elveția, pe teren neutru, la Novi Sad (Serbia). Situația în grupă le găsește pe Elveția și pe România pe primele două poziții, cele care califică mai departe, la turneul final. Pe locurile următoare sunt Kosovo și Israel (ambele cu câte un punct), Andorra și Belarus (fără punct și fără gol marcat).

Amenințați de UEFA cu excluderea din preliminarii ca urmare a implicării de partea Rusiei în războiul din Ucraina, caz în care toate rezultatele bielorușilor s-ar anula, România mai are un ascendent în fața ex-sovieticilor: statistica indică patru victorii din șase meciuri împotriva Belarusului.

„Foame” de goluri au ambele formații. România a fost certată de pe margine că n-a marcat decât de două ori în Andorra, iar Belarus caută să spargă gheața în actuala campanie. Pariul ambele marchează are cota 2.55 la Magnumbet.

Confruntarea de pe Arena Națională va consemna al 7-lea duel direct dintre România și Belarus. Până acum, „tricolorii” s-au impus de patru ori, iar două partide s-au încheiat la egalitate.

Ultima întâlnire dintre România și Belarus a avut loc pe 11 noiembrie, 2020, la Ploiești, iar prima reprezentativă a țării noastre s-a impus atunci cu 5-3, într-un joc amical.

„Cu Belarus am disputat 6 meciuri, avem 4 victorii și două remize, golaveraj 15-7. Victoria noastră 2-0 din cadrul unui turneu amical organizat în 2004 și găzduit de Cipru nu contează în palmaresul oficial. Așadar, rămân 5 dueluri, dintre care unul singur cu caracter amical.

Partida de pregătire din 2020, scor final 5-3, cu Mirel Rădoi pe banca selecționatei noastre, pe care tricolorii au disputat-o la Ploiești, este și ultima amintire cu această reprezentativă. Dintre jucătorii care au fost titulari atunci, 4 sunt și acum în lotul lui Edward Iordănescu: Ionuț Nedelcearu, Răzvan Marin, Dennis Man și Florin Tănase.

Alți doi jucători din lotul de atunci sunt și acum convocați: Cristi Manea și Denis Alibec. Pe lista marcatorilor la meciul respectiv s-au aflat Nedelcearu, cu o dublă, și Răzvan Marin. Celelalte două goluri ale noastre au fost reușite de Mitrea și Pușcaș.

În meciuri oficiale am avut două duble confruntări, ambele contând pentru preliminarii de European, ca și cele programate în acest an. Mai întâi, în cursa pentru EURO 2008, am învins cu 3-1 atât la București, cât și la Minsk. Apoi, în 2010 și 2011, am reușit numai două remize, 0-0 la Minsk și 2-2 la București”, a transmis FRF.

2-2 scor corect ar fi un pariu curajos de jucat, fiindcă ar însemna un șoc greu de înghițit pentru tricolori, precum și de selecționerul Edward Iordănescu.Dar riscul asumat este răsplătit pe măsură: cota 35 la Magnumbet.

Belarus n-a mai învins pe nimeni de doi ani, în meciurile oficiale.

Nici din punct de vedere sportiv, Belarus nu o duce foarte bine. Ultimul succes al adversarilor României într-un meci oficial a avut loc în martie 2021, scor 4-2 împotriva Estoniei, în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar. De atunci, reprezentativa condusă de Georgiy Kondratjev a mai disputat 15 jocuri oficiale, însă nu a mai cunoscut succesul.

În amicale, lucrurile au stat mai bine pentru Belarus, care a reușit să învingă naționale precum Iordania, India, Bahrain și Siria.

Selecționerul naționalei adversare are un favorit. A pus ochii pe mijlocașul de la Empoli, Răzvan Marin. „În meciul cu Andorra mi s-a părut că echipa naţională a României nu a jucat la puterea sa maximă. Dacă mă întrebați de un jucător, îmi place Răzvan Marin din naţionala României.

Noi am avut și câțiva jucători accidentați contra Elveției, am și menajat trei fotbaliști pentru această partidă”, a spus Georgy Kondratyev, la conferința oficială de presă de la București.

author avatar
National
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger