AcasăSPORTOtelul Galati, aproape campioana!

Otelul Galati, aproape campioana!

otelul-galati-campioana-fc-timisoara

Otelul Galati a invins pe FC Timisoara cu scorul de 2-1 (1-0), duminica, pe teren propriu, si e la patru puncte de formatia de pe Bega. Formatia antrenata de Dorinel Munteanu e noua campioana la fotbal a Romaniei daca Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne va decide ca partida cu Pandurii Tg. Jiu, din etapa a 19-a, sa nu se joace. Galatenii castigasera partida respectiva la ”masa verde” (3-0), gorjenii nefiind programati din cauza unei datorii catre Dinamo.

otelul-galati-campioana-fc-timisoaraOtelul a deschis scorul prin Liviu Antal (15), dupa un corner, oaspetii au restabilit egalitatea, prin Ianis Zicu (53), tot dupa o lovitura de colt, victoria echipei gazda fiind adusa de Marius Pena (71), la capatul unui contraatac. In ultima etapa, Otelul va juca la Ploiesti cu Astra, iar FC Timisoara acasa cu Dinamo.

Dorinel Munteanu a declarat ca formatia pe care o pregateste a dominat campionatul si l-a castigat pe merit: „E o seara fericita pentru mine. Mi-am dorit sa formez o echipa competitiva de cand am venit la Galati. Am niste baieti fantastici. Am dominat acest campionat si l-am castigat pe merit. Au fost rautati, interese, dar acesti copii cu sufletul curat au muncit si au castigat pe teren (…) Si daca se schimba decizia TAS, castigam si la Pandurii si gata (…) Nu vrem sa facem o simpla prezenta in Champions League. Vom investi in jucatori si nu vom face tara de rusine”.

Otelul Galati, club infiintat in 1964, aduce Moldovei primul titlu de campioana a Romaniei, dupa ce a jucat in Divizia A pentru prima oara in anul 1986.

Titlul este cea mai mare performanta din istoria clubului galatean, care a mai ocupat locul patru de trei ori (1988, 1997 si 1998) si a jucat o finala de Cupa Romaniei (0-2 cu Dinamo, in 2004).

248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger