AcasăSPORTOricat ar nega Piturca, este tot mai clar: Fara Mutu, avem o...

Oricat ar nega Piturca, este tot mai clar: Fara Mutu, avem o nationala neconvertibila!

Adrian Mutu si Victor Piturca isi intorc spatele unul altuia

Intre selectionerul echipei nationale si cel mai experimentat fotbalist roman al momentului se duce un razboi din care pierd alde Matel, Grozav sau Gaman, adica viitorul primei reprezentative.

Adrian Mutu si Victor Piturca isi intorc spatele unul altuia

Chiar si cu un Marek Hamsik doborat de caldura, Slovacia a fost o echipa mult prea puternica pentru trupa lui Victor Piturca. Aureolatii jucatori ai Stelei s-au remarcat doar prin lene, in timp ce „stranierii” Lazar, Torje sau Maxim au acuzat lipsa capitanului de drept Adrian Mutu. Romania de miercuri seara arata ingrijorator spre jalnic, fapt confirmat chiar de selectioner dupa partida (scor final 1-1): „Ne asteapta doua meciuri in care nu avem voie sa gresim. Daca evoluam la fel, nu avem sanse nici cu Ungaria, nici cu Turcia! Slovacia se aseamana cu Ungaria, parerea mea este ca sunt cam la aceeasi valoare. Sunt ingrijorat de multe lucruri, sunt multe de pus la punct”. Chestionat in legatura cu Adrian Mutu, Piturca a rabufnit: „Nu stiu daca il mai chem, vom vedea, eu nu dau explicatii niciunui jucator!”.

Neputinta „tricolorilor” a fost remarcata si de vedeta slovacilor, superstarul de pe „San Paolo” afirmand ca „fara Mutu, Romania nu e la fel de puternica, Adrian e un fotbalist de valoare care marcheaza mult”.

„Demisia, demisia!”

Dezamagiti de prestatia echipei nationale, spectatorii i-au cerut demisia selectionerului la finalul jocului. „Nu inteleg aceasta atitudine a suporterilor, publicul trebuie sa incurajeze echipa Romaniei, nu sa fluiere. In fine, sunt polite de platit”, a comentat Victor Piturca reactia fanilor. „Ne-am obisnuit cu huiduielile bucurestenilor”, l-a completat si Costin Lazar.

Ungaria sta in Dzsudzsak

Tot miercuri seara s-a jucat si „amicalul” Ungaria – Cehia. Cu o defensiva vulnerabila, maghiarii s-au vazut condusi dupa 23 de minute, gol Kozak. Golul egalizator (’57, din penalty), la fel ca mai toate fazele de atac ale ungurilor, a fost reusit de Balasz Dzsudzsak, vedeta formatiei Dinamo Moscova. Cealalta adversara a Romaniei, Turcia, a remizat si ea pe teren propriu, 2-2 cu Ghana. Rezerve la Galatasaray, Burak si Umut au punctat in prima jumatate de ora, insa defensiva otomata s-a facut de ras in repriza secunda, permitandu-i lui Gyan sa egaleze doar intr-un sfert de ora.

Se schimba gazonul pe „Arena Nationala”

Meciul cu Slovacia a fost penultimul disputat pe actualul gazon al „Arenei Nationale”. Dupa jocul Steaua – Legia, din play-off-ul Ligii Campionilor, administratorii celui mai mare stadion din tara vor schimba covorul de iarba cu unul nou. Lucrarile au termen de finalizare 5 septembrie, a doua zi urmand a se juca, acolo, meciul Romaniei cu Ungaria din preliminariile Cupei Mondiale. Pe 9 septembrie, este programat cel de-al doilea soc al toamnei, duelul cu Turcia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger