AcasăSPORTOrdinul "Showtime": Froch nu are fata de Bute!

Ordinul „Showtime”: Froch nu are fata de Bute!

Bute tinteste unificarea tuturor centurilor la categoria supermijlocie

howtime refuza sa finanteze o gala in care campionul roman Lucian Bute ar boxa contra pugilistului britanic Carl Froch, invins de Andre Ward in finala turneului „SuperSix”. In consecinta, dubla programata pentru acest an iese din discutie

Bute tinteste unificarea tuturor centurilor la categoria supermijlocie

Pentru americanii de la Showtime, un adversar de calibrul galateanului ar fi Andre Ward, nicidecum Carl Froch, sportiv despre care „National” avertiza in urma cu o saptamana ca poate deveni un „no-name” al categoriei supermjlocii. Iata ca, invins in finala turneului „SuperSix”, britanicul se vede si fara centura de campion WBC, dar si fara sansa de a reveni imediat in prim-planul boxului mondial. Dupa ce au negociat intens cu Interbox, agentii lui Carl Froch au fost anuntati ca toata afacerea a picat, din pricina lipsei de interes a publicului.

Froch, un pugilist tras pe dreapta de Showtime

Explicatia a fost data chiar de Eddie Hearn, managerul „Bombardierului din Nottingham”: „Am discutat cu clubul lui Bute, dar, cand eram pe punctul de a semna contractul, mi s-a zis ca nu se poate, deoarece «Showtime» nu are niciun interes sa transmita aceste doua gale, una la Montreal si cealalta in Anglia. Pentru  «Showtime», un meci Bute – Froch nu prezinta interes in Statele Unite, iar pe ei piata canadiana nu-i intereseaza. Este pacat, pentru ca ambii pugilisti isi doreau aceasta lupta, insa nu putem face nimic, «Showtime» controleaza situatia fiindca da banii, asigura bursele!”.

Lupte in sistem „tur – retur”

Planurile facute de promoteri prevedeau organizarea a doua gale pentru prima jumatate a anului 2012. Astfel, in martie, cei doi pugilisti s-ar fi infruntat la Montreal, in Canada, mansa retur fiind stabilita pentru iunie, la Nottingham (Anglia).

„Lucian trebuie sa se bata cu un american!”

Presa de specialitate de peste Ocean sustine ca Lucian Bute „trebuie sa urce in ring in SUA, impotriva unui american!”. Astfel se explica si pozitia „Showtime”, canalul media nefiind interesat sa finanteze o gala intre Lucian Bute si un britanic pe care iubitorii boxului din Statele Unite l-au vazut mult inferior campionului Andre Ward in finala SuperSix. „«Showtime» il cere pe Ward, ar fi solutia cea mai plauzibila. Sau pe Bernard Hopkins, daca urca Lucian in categorie”, este stirea lansata pe piata de TVA Sports.

Andre Ward tine la pret

Andre Ward

Proaspat campion WBC si WBA, Andre Ward (25 de victorii, 13 prin KO, 0 infrangeri) ezita sa accepte o lupta cu romanul campion la IBF. Ori de cate ori este intrebat despre Bute, americanul afirma ca acesta nu este un adversar pe masura sa, „mai intai sa se bata cu fratii Dirrel, cu Froch sau cu Kessler, si apoi sa vina la mine!”. Totusi, presa de profil este convinsa ca „Showtime” – televiziune care ii are sub contract pe ambii boxeuri – il va determina pe Ward sa urce in ring impotriva detinatorului centurii cu diamante in versiunea IBF.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger