AcasăSPORTOra exacta in handbal se va da la Valcea!

Ora exacta in handbal se va da la Valcea!

Alexandrina Barbosa este ultimul transfer al Oltchimului

Campioana Romaniei isi face un „Dream Team” in Zavoi; Portugheza Barbosa este a treia „bomba” detonata pe piata transferurilor de gruparea olteana, dupa Amandine Leynaud (portarita „nationalei” Frantei) si Allison Pineau (cea mai buna handbalista a lumii in 2009).

Alexandrina Barbosa este ultimul transfer al Oltchimului

Dupa doi ani, Alexandrina Barbosa se intoarce in Romania, de data aceasta la Oltchim Ramnicu Valcea. Extrema stanga nascuta acum 25 de ani in Portugalia are in CV o finala de Liga a Campionilor, pierduta anul trecut cu Itxako.

Allison Pineau a fost cea mai buna handbalista a lumii in 2009

„Sper ca acum sa-mi indeplinesc visul”, este marea dorinta pe care si-a pus-o Barbosa la semnarea contractului cu Oltchim. Prin acest transfer, trupa antrenata de Radu Voina se transforma intr-o echipa invincibila, la care sunt de asteptat sa straluceasca vedetele Allison Pineau si Cristina Neagu.

Amandine Leynaud apara poarta nationalei Frantei

Lor li s-ar putea adauga Katarina Bulatovic, de multi considerata cea mai valoroasa extrema dreapta a lumii; Bulatovic nu a semnat, inca, noul angajament cu Buducnost Podgorica, iar problemele financiare ale muntenegrenilor (sponsorul „T-Mobile” isi retrage sprijinul financiar) o pot determina sa accepte oferta Oltchimului.

Suprematia Estului

La momentul actual, polul de putere in handbalul mondial feminin s-a mutat in Europa de Est. Dominatia nordica a luat sfarsit o data cu investitiile masive facute de Oltchim, Krim Ljubljana (Slovenia), ETO Gyor (Ungaria) sau Buducnost. De departe, cei mai multi bani in transferuri a bagat campioana Sloveniei; Krim isi cauta gloria pierduta cu sase jucatoare noi, iar campania de achizitii nu s-a incheiat, anunta clubul din Ljubljana! La randul lor, ungurii de la Gyor o au pe Anita Gorbicz in lot si tocmai ce l-au numit antrenor pe Martin Ambros, considerat tehnicianul momentului in handbalul feminin. Candva mari forte ale continentului, Viborg (Danemarca/ tripla campioana a Europei) si Larvik (Norvegia/ campioana Europei in 2011) par a nu fi capabile sa tina pasul cu ofensiva Estului.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger